1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul Barosu Düştü, Yedekler Başa Geçecek
İstanbul Barosu Düştü, Yedekler Başa Geçecek

İstanbul Barosu Düştü, Yedekler Başa Geçecek

AK Parti Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve ekibinin düştüğünü açıkladı.

05 Şubat 2013 Salı 11:41A+A-

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve hukukçu Bülent Turan, Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile yönetimdeki üyeleri hakkında açılan dava neticesinde İstanbul Baro Yönetimi'nin hukuki meşruiyetini kaybettiğini söyledi.

Turan "İstanbul Barosu Yönetimi haklarındaki iddianamenin kabulü ile hukuken düşmüştür" diye konuştu.

"Yedek üyeler göreve gelir"

İddiasını, Avukatlık Kanunu'nun 90/92 maddelerine dayandıran Turan, "Kanun açıkça 'Baro Yönetim Kurulu üyeleri hakkında dava ikame edildiğinde, -yani haklarında düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildiğinde- üyelikleri düşer ve yedek üyeler göreve gelir' diyor" şeklinde konuştu.

Yeni seçim olmaz

Turan, yeni bir seçim yapılmasına gerek olmadığını ve Avukatlık Kanunu gereği Baro üyelikleri düşenlerin yerine yedek üyelerin görevi devralması gerektiğini de kaydetti.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı , İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 11 Baro yöneticisi hakkında "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamlamıştı. Savcılığın, Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 Baro yöneticisi hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti.

Yedek üyesi yok

Öte yandan Ümit Kocasakal'ın listesinde yedek üye olmadığı için en çok oyu alan yedek üyelerin İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'na girmesi bekleniyor. (yenişafak)

HABERE YORUM KAT