1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrailli işgalcilerin attığı taşların hesabını kim soracak?
İsrailli işgalcilerin attığı taşların hesabını kim soracak?

İsrailli işgalcilerin attığı taşların hesabını kim soracak?

Dün Batı Şeria’da gerçekleştirilen saldırılara karşı İsrail’i savunanlar ne düşünüyor? Yahudi işgalci yerleşimcilerin, El Halil’deki bir protestoya katılan iki yabancı aktiviste taşlarla saldırdığı ve eylemcileri yaraladığı anlar kayda alındı.

11 Haziran 2022 Cumartesi 10:01A+A-

HAKSÖZ HABER

İşgalci yerleşimcilerin son zamanlarda İsrail hükümeti tarafından da desteklenen saldırılarına bir yenisi eklendi. El Halil’de işgalciler tarafından işgal edilen tepelerin bulunduğu Masafer Yatta’daki protestolara katılan iki yabancı aktivist İsrailli işgalciler tarafından taşlı saldırıya uğradı.  

Yabancı iki eylemcinin İsrail’in işgalcileri tarafından taşlandığı anlar, saldırıya uğrayanlar tarafından kayda alındı. Eylemcilerin araçlarının camlarını kıran ve eylemcileri yaralayan işgalcilere karşı ‘yaptırım uygulamaktan kaçınan Batı’ her zamanki gibi tutarsızlığı ile dikkat çekti.  

Filistinlilerin taş ve sapanlarına karşı, “İsrail’i yerleşimcileri tehdit ediyorlar ve kışkırtıyorlar” söylemine sarılan İsrail destekçilerinin İsrailli yerleşimcilerin saldırılarına karşı müsamahakar davranıp sessiz kalmaları ikiyüzlülükten başka neyle açıklanabilir?

 

HABERE YORUM KAT