1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail’de Hizmetten Kaçan 292 Asker Tutuklandı
İsrail’de Hizmetten Kaçan 292 Asker Tutuklandı

İsrail’de Hizmetten Kaçan 292 Asker Tutuklandı

Savaş korkusuyla psikolojileri bozulan Siyonist gençler askerlikten kaçıyor. Askerlerden çoğunun son Gazze savaşında kaçtığı belirtiliyor.

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:56A+A-

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi, işgal ordusunun askeri hizmetten kaçan 292 askeri tutukladığını duyurdu.

Maariv gazetesi yayınladığı haberde askerlerden çoğunun son savaşta askerlikten kaçtıklarına dikkat çekti.

Askerlerin psikolojik durumlarını yansıtan bilgiler de veren gazete, bunlardan bazılarının tutuklanma esnasında askerlere karşı direndiğini, bazılarının sert karşılık verdiğini ve bazılarının da intihar tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

Siyonist terör rejiminin geçen Temmuz ayında barbar ve vahşi bir şekilde savunmasız Gazze’ye karşı başlattığı 51 günlük savaşta işgalcinin büyük silah üstünlüğüne rağmen Gazze’de kahramanca direnen, düşmanı şaşırtan ve onların saflarının arkasına geçip zayiat verdiren, denizleri aşıp üslerine sızarak düşmanın güvenlik teorisini yerle bir eden Kassam Tugayları'nın direnişi dünyanın en güçlü ordularından biri sayılan işgal ordusunun ciddi ve ağır yaralar almasına, askerlerinin ordularına güvenlerini sarsmasına neden oldu.

Askerlerden bazıları Gazze’de savaşmamak için topuklarına kurşun sıkarken, bazıları da kaçmayı tercih etti.

 

HABERE YORUM KAT