1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. İsrail'de Filo Yağmacıları “Şoku”
İsrailde Filo Yağmacıları “Şoku”

İsrail'de Filo Yağmacıları “Şoku”

Bazı İsrailli askerlerin, "Gazze filosu" gemilerinden dizüstü bilgisayarları çalıp sattığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

19 Ağustos 2010 Perşembe 14:14A+A-

Olayın orduda "şok" yarattığı belirtilirken, İsrail'in uluslararası imajı için "çok zarar verici" olduğu belirtiliyor. İlginçtir, katliamın kendisi bile İsrail'de bu şok yaratmadı.  

İsrail askeri polisi, Mayıs sonunda İsrail komandoları tarafından kanlı bir baskın düzenlendiği "Gazze filosu" gemilerinden dizüstü bilgisayarları çalıp sattıkları suçlamasıyla bir subay ile bazı askerleri gözaltına aldı.

İsrail medyası, asteğmen olduğu belirttiği soruşturmanın bir numara şüphelisi subayın, çalınan bilgisayarları başka bir askere, bu askerin de onları bazı dostlarına sattığını duyurdu.

Ynet, "Filo yağmacıları orduyu şok etti" dediği geniş haberinde, "Üst düzey subaylar, ordunun ötesinde sonuçlara yol açabilecek hassas soruşturmayı yakından izliyorlar" diye yazdı.

Bir askeri kaynak, söz konusu subayın, davranışının anlaşılmaz olduğunu vurgularken "Sorun, değerler yönünde çok problematik çünkü olay, filonun ciddi bir uluslararası mesele olduğu açıkça anlaşılmasından sonra meydana geldi" şeklinde konuştu.

Olaya büyük tepki gösteren bazı Knesset üyelerinden İşçi Partili Eitan Cabel de, kızgınlığını "Bu, mahcup edici, aşağılayıcı bir eylem" ifadeleriyle yansıttı.

Jerusalem Post gazetesi de, İsrail Silahlı Kuvvetleri Sözcülük Bürosu'nun, askeri polisin konuya ilişkin bir soruşturma yürüttüğünü doğrulamakla birlikte çalınan bilgisayarların filodaki gemilerden alınıp alınmadığına ilişkin kesin bir bilgisinin bulunmadığını söylediğini aktardı.

İsrailli gazete, soruşturma yapıldığı haberlerinin ordu için büyük bir mahcubiyet kaynağı olduğunu da yazdı.

(Kaynak: ANKA)

HABERE YORUM KAT