1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. İsrail, Tunus'un Boykotundan Endişeli
İsrail, Tunusun Boykotundan Endişeli

İsrail, Tunus'un Boykotundan Endişeli

“Özgürlük Baharı”nın ilk durağı Tunus’un işgal rejimini boykot girişimi Siyonist İsrail’i korkutuyor.

30 Kasım 2011 Çarşamba 09:59A+A-

Siyonist liderler, Arap dünyasını saran bahar hareketinin işgal rejiminin güvenliğini olumsuz yönde etkilemesinden endişe duyduklarını belirterek, sürecin işgal rejimi için felakete dönüşebileceğine dikkat çektiler.  

Siyonist gazetelerden İsrael Haiom dün (29 Kasım Salı) verdiği haberde, Siyonist rejimdeki siyasi ve askeri liderlerin yeni Tunus parlamentosunun İsrail’i boykot kararını büyük bir endişeyle takip ettiklerini bildirdi.

Gazete devamla şunları yazdı: “Tunus gibi mutedil ve işgal rejimiyle çatışma içinde olmayan bir devletin böyle bir karar alması iki ülke ilişkilerini etkileyeceği gibi bu ülkede ikamet eden Yahudileri de etkileyecektir.”

Diğer yandan Siyonist Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı raporda Ortadoğu’da işgal rejimine karşı düşmanlığın giderek arttığına dikkat çekerek bu düşmanlığın bütün bölgeyi etkileyebileceğini ifade etti.

Siyonist Dışişleri Bakanlığı ayrıca işgal liderlerine Tunus’un böyle bir kanunu yeni anayasaya sokmaması için etkin girişimlerde bulunmalarını tavsiye ederek, bu şekilde bir kararın başka ülkelere de etkisinin olacağını belirtti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT