1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail Savunma Bakanı Gantz: İran’daki Her Olayın Arkasında Biz Yokuz
İsrail Savunma Bakanı Gantz: İran’daki Her Olayın Arkasında Biz Yokuz

İsrail Savunma Bakanı Gantz: İran’daki Her Olayın Arkasında Biz Yokuz

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran'ın Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen yangınla ilgili 'İran'da yaşanan her olayın bizimle bağlantısı olacak diye bir şey yok' diye konuştu.

05 Temmuz 2020 Pazar 17:58A+A-

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran’ın İsfahan şehrinde yer altında bulunan Natanz Nükleer Tesisi’nde birkaç gün önce yaşanan yangın ile ilgili yaptığı yorumda, İran’da yaşanan her olayın arkasında İsrail’in olmadığını söyledi.

Gantz, İsrail Radyosu’na verdiği demeçte, İsrail’in İran’ın nükleer tesisindeki gizemli yangınla ilgisi olup olmadığına ilişkin gelen bir soruya, “İran’da yaşanan her olayın mutlaka bizimle bir bağlantısı yok” diyerek yanıt verdi.

Savunma Bakanı, yaşanan yangınla ilgili olarak ayrıca, “Tüm bu sistemler karmaşıktır. Çok yüksek güvenlik kısıtlamaları vardır ve bunları nasıl koruyacaklarını her zaman bildiklerinden emin değilim” şeklinde bir yorum da yaptı.

İran’ın uranyum zenginleştirme programının ana tesislerinden biri olan Natanz Nükleer Tesisi’nde geçtiğimiz Perşembe günü yangın meydana gelmişti.

Reuters’a konuşan 3 İranlı yetkili, tesiste çıkan yangının siber sabotaj sonucu meydan gelmiş olabileceğini dile getirerek, olayın arkasında İsrail’in olabileceğini iddia etmişti.

İran resmi haber ajansı IRNA’da yer alan haberlerde, doğrudan suçlama yapılmasa da, olayın ABD ve İsrail’in sabotajı olabileceği ima edilmişti.

2010 yılında, ABD ve İsrail tarafından geliştirildiğine inanılan Stuxnet bilgisayar virüsü, İran’ın Buşehr ve Natanz’daki nükleer tesislerini etkilemişti.

Kaynak: Şarkul Evsat

HABERE YORUM KAT