1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail Meclisi'nde Mavi Marmara Kavgası
İsrail Meclisi'nde Mavi Marmara Kavgası

İsrail Meclisi'nde Mavi Marmara Kavgası

İsrail parlamentosunda, Türkiye ile imzalanan anlaşma hakkında konuşan Ortak Liste üyesi Arap milletvekili Hanin Zuabi, Mavi Marmara’ya saldıran işgal güçlerini 'katil' olarak niteleyince kavga çıktı.

30 Haziran 2016 Perşembe 14:02A+A-

İsrail parlamentosunda, Türkiye ile imzalanan anlaşma hakkında konuşan Ortak Liste üyesi Arap milletvekili Hanin Zuabi, kendisinin de bulunduğu Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyen İsrail askerlerini ‘katil’ olarak niteleyince salon karıştı.

Mayıs 2010’da Gazze’ye yardım götürmeye çalışırken İsrail askerlerinin baskını sonucu 9 Müslüman aktivistin şehit olduğu Mavi Marmara gemisinde bulunması büyük tartışma yaratan Zuabi, Knesset’te yaptığı konuşmada, İsrail’in Türkiye’ye tazminat ödemeyi kabul ederek suçunu kabul ettiğini belirtti.

‘ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN SİZSİNİZ’

Hükümetin 6 yıldır kendisine yaptığı baskı nedeniyle özür dilemesi gerektiğini de kaydeden Zuabi’nin sözleri, birçok milletvekili tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bazı milletvekilleri bağırarak kürsüye yürürken Knesset Başkanı Hamad Amar, Zuabi’den özür dilemesini istedi.

Zuabi ise Mavi Marmara’da 9 kişinin öldüğünü hatırlatarak “İnsanları öldüren İsrail askerleri özür dilemeli, siz özür dilemelisiniz!” dedi.

Bağırışlar üzerine Zuabi kürsüden inmeye zorlanırken, daha sonra söz alan Yesh Atid milletvekili Mickey Levy, “Zuabi askerlerimize katil diyemez. O buraya ait değil” diye konuştu.

NETANYAHU: ZUABİ'NİN ARTIK MECLİSTE YERİ YOK!

Netanyahu dünkü tartışmalı meclis oturumunun ardından yaptığı açıklamada "Hanin Zuabi'nin parlamentodan çıkarılması ile alakalı olarak başsavcı ile görüştüm. Çizgiyi aştı, artık burada yeri yok." dedi. Mart ayının sonunda kabul edilen yeni yasaya göre "parlamento üyeliği pozisyonuna uygun olmayan davranışlar sergileyen" bir milletvekili kısa süreliğine ya da tamamen uzaklaştırılabiliyor.

 

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT

1 Yorum