1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, 15 Filistinliyi Şehit Etti! (FOTO-VİDEO)
İsrail, 15 Filistinliyi Şehit Etti! (FOTO-VİDEO)

İsrail, 15 Filistinliyi Şehit Etti! (FOTO-VİDEO)

İsrail, Gazze’ye saldırdı, 15 kişiyi şehit etti 26 kişi de yaralandı… Direnişçiler Siyonist hedeflere füze yağdırdı.

10 Mart 2012 Cumartesi 10:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşgal güçleri Gazze Şeridi'nde kan dökmeye devam ediyor.

Dün öğleden beri aralıklarla Gazze’ye hava saldırıları düzenleyen işgal uçaklarının başta Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Şeyh Ebu İbrahim El-Kaysi olmak üzere 12 kişiyi şehit etti ve 21’den fazla kişiyi de yaraladığı bildirildi.

Bugün öğleden sonra şehit olanların sayısının 15'e, yaralananların sayısının ise 26'ya çıktığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezinin verdiği bilgiye göre, işgal uçakları dün (9 Mart Cuma) Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri'nin içinde bulunduğu araca saldırıp, Genel Sekreteri ve özgürlüğe kavuşmuş bir esiri şehit edip bir kişiyi de ağır yaralamasının ardından aralıklarla bu sabaha kadar saldırılarını sürdürdü.

Şeyh Ebu İbrahim Zuheyr el-Kaysi'nin bulunduğu araç:

Şehitlerin Çoğu İslami Cihad’dan…

İşgal uçaklarının Gazze’nin değişik bölgelerinde evlere ve araçlara saldırması sonucu birçok kişinin şehit olduğu ve yaralandığı belirtildi. Saldırılarda şehit olanlardan çoğunun İslamî Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri'ne mensup mücahitler olduğu bildirildi.

İslamî Cihad Hareketi ise konuya ilişkin yayınladığı basın açıklamasında, Siyonist uçakların dünkü saldırılarında Kudüs Müfrezeleri komutanlarından Sa’d ve Mu’tasım Haccac ile birlikte 6 mücahidin daha şehit olduğunu belirtti.

gazze-gaza-katliam1.jpg

gazze-gaza-katliam2.jpg

gazze-gaza-katliam3.jpg

Siyonist Hedeflere 82 Füze: 8 Siyonist Yaralandı

Siyonist işgal ordusunun dünden beri Gazze’yi bombalayıp 12 kişiyi şehit etmesi ve 21’den fazla kişiyi de yaralaması üzerine misillemeye başlayan Gazze’deki direniş güçlerinin Siyonist hedeflere 82 füze attığı ve atılan füzelerin en az 8 Siyonistin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Dünkü saldırılarda iki komutan ve altı mücahidini şehit veren İslamî Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri yayınladığı askeri bildiride, kendisine bağlı füze biriminin Siyonist hedeflere 41 Grad, 20 Kudüs, 3 tane 107 tipi füzeyle ve 6 tane de havan topu attığını duyurdu.

Dünkü saldırılarda genel sekreterini şehit veren Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Salahuddin Tugayları da yayınladığı askeri bildiride, Siyonist hedeflere 11 Grad, 11 gelişmiş yeni füze ve 3 havan topu attığını belirtti.

Siyonist işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarıyla Gazze sınırında mevzilenmiş olan tankların dünden beri Gazze’nin değişik noktalarını bombalamaları sonucu 12 kişi şehit oldu ve 21’den fazla kişi de yaralandı.

İşgal Ordusu Yaralıları İtiraf Etti

İsrail, füzelerin 1948 yılında işgal edilen Filistin toprakları içindeki Aşkol yerleşkesine düştüğünü, füzelerin büyük bir paniğe yol açmasının yanında dört kişiyi yaraladığını ve bölgede ciddi maddi hasar meydana getirdiğini itiraf etti.

Siyonist İç Cephe tarafından da onaylanan saldırıların bölgede büyük hasar meydana getirdiğine dikkat çekilerek, Gazze sınırına paralel yaşayan Siyonistlerden sığınaklara yakın durmaları istendi.

Siyonist tarafın sürekli kayıplarını gizlediğini belirten kaynaklar, saldırılarda yaralanan Siyonist sayısının çok daha fazla olduğunu belirtti.

KASSAM: “Siyonistlerin Cinayetleri Başlarına Bela Olacak”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) dün Gazze’de toprağa düşen temiz ve pak şehit kanlarının boşuna gitmeyeceğini belirterek, bu kanların işgalcinin başına bela olacağını ve zalimlerin nasıl bir devrimle devrileceklerini yakında yakinen bileceklerini ifade etti.

sheikh-zuhair-qaisi_ebu-ibrahim-seyh-zuheyr-kaysi1.jpgDünkü saldırının ardından basın açıklaması yapan Kassam Tugayları şunları belirti: “Dün ikindiden sonra şehit olan Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Şeyh Ebu İbrahim El-Kaysi ve mücahit Mahmud Hananni’nin şehadeti dolayısıyla Filistin halkına taziyelerimizi bildiriyor, yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

Diğer taraftan konuya ilişkin Filistin Enformasyon Merkezine demeç veren Hamas sözcüsü Fevzi Burhum “Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri'yle özgürlüğe kavuşan esirlerden birinin şehit edilmesi işgalcinin Gazze’ki sıkıntıları artırmak için yeni bir süreç başlattığını gösteriyor” dedi. Burhum, Siyonist rejimin Kudüs ve Mescidi Aksa’ya karşı yaptığı saldırıları örtbas etmek ve orada sürdürdüğü dini savaştan dikkatleri başka yerlere çevirmek için Gazze’yi bombaladığını söyledi.

Hamas sözcüsü açıklamasının devamında, direniş güçlerinden Siyonistlerin cinayetlerine karşı yeni bir strateji geliştirmelerini istedi.

Batı Yaka'da da Otobüsü Taradılar: 6 Filistinli Yaralandı

Öte yandan Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrindeki Ofer Cezaevi'nin önünde Filistinlileri taşıyan otobüse otomatik silahlarla saldıran işgal askerlerinin altı kişiyi yaraladığı belirtildi.

Filistin hastane kaynakları, kimliği meçhul kişi veya kişilerin saldırısına uğraması sonucu otobüsteki Filistinlilerden altı kişinin yaralandığını belirterek, saldırının işgal askerleri veya Siyonist gaspçılar tarafından gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti. Saldırıyı doğrulayan Kızılay ise yaralıların hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Son zamanlarda Filistin halkına karşı saldırılarını artıran işgal ordusu, Kudüs, Batı Yaka ve Gazze’de değişik şekillerde bu saldırılarını sürdürmektedir.

İşgal ordusu son 24 saat içinde Gazze’ye yaptığı saldırılarda 12 kişiyi şehit etti ve 21’den fazla kişiyi de yaraladı. Filistin kanıyla varlığını sürdüren işgal yönetimi, sürekli kan akıtarak ayakta kalacağını düşünüyor. Ancak, Kassam Tugayları'nın ifade ettiği gibi, bu kanın bir gün onun sonunu getireceğini hesaba katmıyor. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum