1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İslami Cihad'dan Mısır'ın Hamas Kararına Tepki
İslami Cihad'dan Mısır'ın Hamas Kararına Tepki

İslami Cihad'dan Mısır'ın Hamas Kararına Tepki

İslami Cihad Hareketi Lideri, Mısır'da Hamas'ın faaliyetlerinin yasaklanmasının israil'in çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.

05 Mart 2014 Çarşamba 14:19A+A-

İslami Cihad Hareketi Lideri Hazar Habib, "Mısırlı yetkililer, Hamas'ın faaliyetlerini yasaklama ve ofislerini kapatma kararını yeniden gözden geçirmeli" dedi.

Kararı "şok edici" ve "talihsiz" olarak niteleyen Habib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu karar, İsrail çıkarlarına hizmet eden ve Filistin davasına zarar veren bir karardır. Filistin ve Mısır halkları arasındaki ilişkiyi kötü yönde etkileyecek kararların önüne geçilmelidir. Hamas ve Mısır arasındaki olumsuz gelişmeler karşılıklı diyalogla çözülmeli” diye konuştu.

Habib, "zor bir dönemeçten geçen Filistin davasına", Mısır başta olmak üzere Arap halkının tümünden destek beklediklerini kaydetti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün, Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına karar vermişti.

Mısır, 3 Temmuz 2013'deki askeri darbenin ardından Gazze sınırındaki tünellerden yüzlercesini kapatarak, Hamas Hareketi'ne uygulanan ambargoyu sıkılaştırmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum