1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslami Cihad Gazze Sorumlusundan Özgür-Der’e Ziyaret
İslami Cihad Gazze Sorumlusundan Özgür-Der’e Ziyaret

İslami Cihad Gazze Sorumlusundan Özgür-Der’e Ziyaret

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birim Üyesi ve Gazze Sorumlusu Muhammed el-Hindi, Özgür-Der’i ziyaret etti.

07 Kasım 2014 Cuma 17:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birim Üyesi ve Gazze Sorumlusu Muhammed el-Hindi Özgür-Der’i ziyaret etti. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette bazı hususlar üzerine istişare edildi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki son gelişmelerin ele alındığı ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  

Siyonist güçlerin son saldırılarının planlı bir şekilde gerçekleştiğini belirten Muhammed el-Hindi, karşı tepkilere bağlı olarak saldırıların dozunu ayarladıklarını söyledi. İslam dünyasındaki İslami oluşumların bu bağlamda göstereceği tepkilerin ve oluşturacağı kamuoyunun İsrail’e karşı uluslararası siyasi tepkilerin ortaya çıkmasına sebebiyet vereceğini söyleyen el-Hindi, şu ana kadarki tepkilerin yeterli olmadığını söyledi.

Son Gazze savaşının da değerlendirildiği ziyarette el-Hindi, İsrail’in askeri, siyasi ve ahlaki açıdan yenildiğini, bu süreçte Filistin İslami Direnişinin geçmişe nispetle savaş ve mücadele kapasitesinde önemli kazanımlar sağladığının anlaşıldığını ifade etti.

Ziyarette Ortadoğu’daki gelişmeler ve İslami Cihad’ın bu gelişmeler karşısında nerede durduğu da tartışıldı. Emperyalizme ve diktatörlüklere karşı mücadele eden Müslümanlarla dayanışmanın İslami sorumluluk gereği olduğunun altının çizildiği değerlendirmelerde bu konudaki yanlış politikalara dikkat çekildi.

muhammed-el-hindi-islami-cihad-ziyaret-03.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum