1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İslam İşbirliği Teşkilatı: İslamofobi’de Gerileme Yaşandı
İslam İşbirliği Teşkilatı: İslamofobi’de Gerileme Yaşandı

İslam İşbirliği Teşkilatı: İslamofobi’de Gerileme Yaşandı

İslam İşbirliği Teşkilatı, bu yılın üçüncü çeyreğinde İslamofobi eğiliminde “gerileme” olduğunu bildirdi.

31 Ekim 2017 Salı 09:15A+A-

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslamofobi Gözlemevi tarafından yayımlanan, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan raporda, “Bu dönem zarfında İslamofobi konusunda fark edilir bir gerileme yaşandı. Son 4 yılla kıyaslandığında gerileme çok açık bir şekilde kendini belli ediyor.” denildi.

AA’da yer alan habere göre, İslamofobiyi kışkırtan haberlerde azalmanın yaşandığı ifade edilen raporda, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanlara karşı nefret söylemlerini güçlendiren sert tutumunun, Müslümanları kucaklayan ve onlara hakaret etmeyi reddeden karşıt bir cephe oluşmasına yardımcı olduğu kaydedildi.

Karşıt cephenin, “Müslümanlarla birlikte yaşamayı reddeden söylemlerin, beyaz ırkçı gruplar tarafından dillendirildiği” şeklinde ABD kamuoyunda bir bilinç oluşturduğu ifade edilen raporda, gözlemin yapıldığı 3 ayda ABD’de, başkanlık için seçim kampanyalarının yürütüldüğü döneme kıyasla İslamofobi eğiliminde gerilemenin yaşandığı aktarıldı.

Avrupa’da aşırı sağın yükselişi konusunda uyarıda bulunulan raporda, bu yükselişin İslam konusunda korku uyandıran konuşmalar ve göçmenlerin Avrupa halkının genel dokusuna entegre olamaması endişesinden kaynaklandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT