1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İskoç Hükümetinden Filistin İçin Google Karşıtı Kampanya
İskoç Hükümetinden Filistin İçin Google Karşıtı Kampanya

İskoç Hükümetinden Filistin İçin Google Karşıtı Kampanya

İskoç hükümeti bu hafta haritada Filistin'i yok sayan Google Map için karşı kampanya başlatıyor.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:46A+A-

İskoç hükümeti Filistin için destek kampanyası başlatıyor.

Dünyaca ünlü arama motoru 'Google' harita uygulamasından Filistin adını çıkararak bölgeyi İsrail olarak isimlendirmesinin ardından İskoç hükümeti önümüzdeki hafta bir kampanya başlatıyor. #showthewall

İskoçya'nın iktidardaki Ulusal Partisi (SNP)'den Alyn Smith, 194 ülkede 44 milyon üyesi bulunan küresel aktivizm ağı Avaaz ile ortaklaşa #showthewall dilekçe eylemini başlatacak.

KASITLI VE AŞIRI

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde de görevli olan Smith, Google Maps'in Filistin adını çıkararak onun yerine yapay İsrail adını koymasının "kasıtlı ve aşırı" olduğunu söyledi.

Smith "Google Maps İsrail ve işgal altındaki Filistin toprakları ile ilgili dürüst bir görünüm sunmalıdır" dedi.

Smith, ilk olarak Şubat ayında, Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Matt Brittin'e, ihmal hakkında şikayette bulunmuştu ancak onun mektubu yanıtsız kalmıştı.

Bu hafta başlatılacak #showthewall dilekçe kampanyası ile dünya çapında Google'un üzerindeki baskıyı arttırmayı tasarlıyor.

Kampanya girişimi geçtiğimiz günlerde İskoçya'nın Celtic ve İsrail'in Hapoel Be'er Sheva takımlarının karşı karşıya geldiği Celtic Park'taki maçta İskoç taraftarların maçın başlama düdüğünden önce İsrail takımının sahaya çıkmasıyla birlikte tribünlerde Filistin bayrakları sallamasının ardından geldi.

Smith, İsrail'in yasadışı yerleşimlerini eleştirirken iki devletli İsrail-Filistin çözümünün uzun vadeli destekçisi olduğunu söyleyerek, "İsrail Devleti kendi sınırları içinde güvenlik hakkına sahiptir, ancak yasadışı duvar uluslararası hukukun ihlali ve demokrasiye hakarettir" dedi.

Dünyaca ünlü arama motoru 'Google' harita uygulamasından Filistin adını çıkararak bölgeyi İsrail olarak isimlendirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistinli Gazeteciler Derneği, Google'ın bu kararını protesto ederek "Filistin adını çıkararak onun yerine yapay İsrail adını koymasını siyonist İsrail rejiminin bir komplosu. Google’ün bu girişiminin tarih ve coğrafyanın tahrif edilmesi ve Filistin halkının kendi vatanları üzerindeki haklarının gözardı edilmesi manasındadır" ifadelerine yer verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum