1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İskilipli Atıf Hoca’yı ve Cellatlarını Unutmadık, Unutmayacağız!
İskilipli Atıf Hoca’yı ve Cellatlarını Unutmadık, Unutmayacağız!

İskilipli Atıf Hoca’yı ve Cellatlarını Unutmadık, Unutmayacağız!

Bugün 4 Şubat. Bu tarih ise Babaeski Müftüsü Ali Rıza ve İskilipli Atıf Hoca’nın bundan tam 90 yıl önce gerçekleşen şehadetleriyle anlam kazanıyor.

04 Şubat 2016 Perşembe 11:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Onların hak sancağını yere düşürmeme noktasında ortaya koydukları şahitlik ve bu yüzden maruz kaldıkları iftiralar ve mezalim sonucunda idam edilmeleri cellatlarını yüceltmedi, aksine tarihin çöp kutusuna itti. Ali Rıza’lar, Atıf Hoca’lar ise hala bugün de önümüzü aydınlatan şehadetlerinin bereketiyle yüceldiler, idamlarından yaklaşık yüz yıl sonra da rahmet ve minnetle anılıyorlar.

Dün Ali Rıza ve Atıf Hoca’ların şahsında idam sehpaları marifetiyle boğulmaya çalışılan hak sedası yine bugün bilhassa da Bangladeş’te ve Mısır’da aynı yöntemlerle yapılmaya çalışılıyor. Küçüle küçüle küresel bir köye dönen dünya sakinlerinin gözü önünde ve “uluslararası toplum”un boş bakışları eşliğinde Bangladeş’te ve Mısır’da tevhid, adalet ve özgürlük çağrısının yiğit erleri tıpkı dünün Ali Rıza’ları, İskilipli Atıf Hoca’ları, Şeyh Said’leri gibi idam edilmek suretiyle cezalandırılıyorlar. Yaklaşık beş yıl önce adalet ve özgürlük talebiyle alanlara inip haykıran Suriye halkı hâlâ da küresel köyün sakinlerinin gözü önünde ve kendisine barış, demokrasi, özgürlük, insan haklarını koruyup kollama payesi biçmiş “uluslararası toplum”un boş bakışları eşliğinde en alçak, en adi, en kalleşçe yöntemlerle susturulmaya, pasifize edilmeye devam edilmekte! Dün Ali Rıza ve Atıf Hoca’ları idam sehpalarına oturtan hain ve despotik zihniyetin bugünkü takipçileri Bangladeş’te, Mısır’da, Özbekistan’da ve İslam coğrafyasının daha birçok bölgesinde tarihin lanetlediği atalarının yolunda aynı ihanetlerini sürdürüyorlar. Firavunları, Mustafa Kemal’leri, Kılıç Ali’leri lanetleyen; Kaddafi’yi, (Na)Mübarek’i, Bin Ali’yi çöpe atan tarih Şeyh Hasina’yı, Sisi’yi, Oğul Esed’i ve tevhid-adalet-özgürlük erlerine idam sehpaları kuran ümmet coğrafyasına tebelleş olmuş diğer tağutları da affetmeyecektir!

Zalim diktatörler döktükleri kanda boğulacaklar! Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da zulümleriyle payidar olamayacaklar!

Siz, ey zulmü zorbalığı ilke edinmiş zalimler; eninde sonunda yenileceksiniz ve topunuz cehennemi boylayacaksınız!

 

HABERE YORUM KAT