1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsimler değişir ama ideoloji olduğu gibi kalır…
İsimler değişir ama ideoloji olduğu gibi kalır…

İsimler değişir ama ideoloji olduğu gibi kalır…

CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

29 Kasım 2023 Çarşamba 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP ideolojik olarak Alevilerden ciddi bir destek görüyor. Türkiye’de Alevilerin Dersim Katliamı’nı gerçekleştiren parti ile yan yana durmaları çok ciddi bir tezat olarak önümüzde dursa da "Alevilerin sekülerleşmesi" olarak ifade edilebilecek olan süreç Kemalizm’in büyük başarısı şeklinde okunmaya müsait...

Tarihi tartışmalar bir yana bugün Kemalizm ve Alevilik yan yana gelmiş durumdadır. “Alevilerin hakları” ise sol-Kemalist çevrelerin toplumu dizayn etmek için en çok dile getirdikleri argümanların başında geliyor. Cemevleri tartışmaları ise bu bağlamdan güç alarak var olan gergin toplumsal hatları iyice geriyor.

CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel grup toplantısında açıkça cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

“Kendisinin ibadethanesi” olarak tanımladığı camilerin statüsü belliyken cemevlerinin niçin ibadethane olmadığını soran CHP Genel Başkanı “ne muhafazakarları inciteyim ne de Alevileri karşıma alayım” şeklinde özetlenebilecek yaklaşımıyla bir soruna parmak bastığını zannediyor.

CHP’lilerin İslam söz konusu olduğunda sahip oldukları derin cehalet sebebiyle cemevlerinin ibadethane statüsü konusu aşılamıyor. Aleviler Müslüman mı? Eğer öyle olduklarını düşünüyorlarsa Müslümanların ibadethanesi mağripten maşrığa kadar bellidir… Kimse kendisine ibadethane uyduramaz! Ancak sorunun cevabı farklıysa o zaman çok başka şeyleri konuşmamız gerekmektedir!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum