1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD'in Ramadi'yi Ele Geçirdiği İddia Edildi
IŞİD'in Ramadi'yi Ele Geçirdiği İddia Edildi

IŞİD'in Ramadi'yi Ele Geçirdiği İddia Edildi

Irak'ın Enbar vilayetinin kent merkezi olan Ramadi'deki hükümet binalarının IŞİD tarafından ele geçirildiği ifade ediliyor.

15 Mayıs 2015 Cuma 16:30A+A-

Kentteki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD, Ramadi'deki Vilayet Meclisi binası, Enbar Polis Merkezi, Vali Suhayb el-Ravi'nin ofisi ve diğer hükümet binalarıyla devlet memurlarının ikamet ettiği lojmanların kontrolünü ele aldı. 

AA muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, IŞİD'in bazı binalara bayraklarını astığını ve birçok güvenlik görevlisini öldürdüğünü belirterek, yer yer şiddetli çatışmaların devam ettiği kaydetti. 

Bu arada Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, IŞİD'in Ramadi'yi ele geçireceği ve kentin düşeceği uyarısında bulundu.

Cuburi, IŞİD'in kentteki hükümete ait binaları kontrol etmeye başladığını anımsatarak, Bağdat yönetimi ve koalisyon güçlerine Enbar'daki birliklere hava ve karadan acil yardım yapma çağrısı yaptı.

"IŞİD'in, Ramadi'yi tamamen el geçirme ihtimali üzerine uyarıda bulunuyorum" diyen Cuburi, söz konusu kentin düşmesinin büyük risk taşıdığını ve bunun devlet için ciddi bir darbe oluşturacağını dile getirdi.

Öte yandan Enbar Meclis Başkanı Sabah Karhut, IŞİD'in kentteki Cemiyet, elbu İlvan, Teyle ve 17.Cadde gibi bölgeleri ele geçirdiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT