1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “IŞİD Ne Kadar Tehlikeliyse PKK da O Kadar Tehlikelidir”
“IŞİD Ne Kadar Tehlikeliyse PKK da O Kadar Tehlikelidir”

“IŞİD Ne Kadar Tehlikeliyse PKK da O Kadar Tehlikelidir”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Avrupa’nın PKK’ya yönelik tavrını eleştirerek “DEAŞ (IŞİD) terör örgütü ne kadar tehlikeli ise PKK terör örgütü de o kadar tehlikelidir.” dedi.

30 Ekim 2016 Pazar 07:57A+A-

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, başta Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin, PKK’yı “İşçi Partisi” gibi tanımlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“PKK, Avusturya’da Rahatlıkla Propaganda Yapabiliyor”

AA'da yer alan habere göre, “DEAŞ (IŞİD) terör örgütü ne kadar tehlikeli ise PKK terör örgütü de o kadar tehlikelidir.” diyen Yeneroğlu, IŞİD gibi bir örgüte Avusturya’da kimsenin müsâde etmeyeceğini, buna karşılık PKK’nın bu ülkede rahatlıkla propaganda yapabildiğini vurguladı.

Yeneroğlu, Avusturya’da PKK’ya sempatiyle yaklaşıldığına ve PKK’nın yaptıklarına göz yumulduğuna dikkat çekerek, “Düşünün, Avusturya herhangi bir komşu ülkesinin, Avusturya’da her gün terör eylemleri yapan ve insanların ölmesine neden olan bir terör grubuna alan açarak, propaganda, finansal destek olanağı sağlanmasını nasıl kabullenebilir? Aynı şekilde Türkiye ve Avusturya arasında da bu durum kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

“Kabul Edilebilir Bir Tarafı Yok”

PKK’nın son 6 ayda 4 bin vatandaşın ölümüne neden olduğunu kaydeden Yeneroğlu, “Ortak güvenlik anlaşmalarımız olan Avrupa ülkelerinin, Avrupa’nın güvenliği ve istikrarı için Türkiye’nin çabaları ortada iken, Türkiye’nin iç huzurunu bozan, vatandaşlarını terörize eden bir örgüte bu kadar imkân vermesi, bu kadar alan açmasının kabul edilebilir bir tarafı yok.” değerlendirmesinde bulundu.

“Tutarsızlık”

Yeneroğlu, her fırsatta Türkiye’ye “insan hakları” dersi vermeye çalışanların, insan hak ve özgürlüklerini ortadan kaldırmaya yönelik eylemleri gerçekleştiren PKK’ya müsamaha göstermesinin tutarsız olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bazen birileri ortaya çıkıyor, sanki insan hakları kendilerini tanımlayan bir şeymiş gibi, sâdece başkaları ile ilgili bir iddiaymış gibi, bunu devamlı dile getiriyorlar. Örneğin, Avusturya’da aralıkta seçimler var, masumlaştırarak ‘sağcı popülist’ dediğimiz ama basbayağı ırkçı söylemlerde bulunan aday, seçimleri kazanırsa o zaman Avusturya’nın demokrasi, insan hakları noktasında Avrupa’nın hasta adamı olma hususunda emin adımlarla yürüdüğünü göreceğiz.”

“Sağ”a İlgiye Tepki Çağrısı

Avrupa’da “sağ”a ilginin arttığına işaret eden Yeneroğlu, başta Avusturya olmak üzere Avrupa’daki “Türk asıllı” vatandaşların, siyasete katılarak bu duruma tepki göstermeleri gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum