1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, Lübnanlı Mahkumları Serbest Bıraktı
IŞİD, Lübnanlı Mahkumları Serbest Bıraktı

IŞİD, Lübnanlı Mahkumları Serbest Bıraktı

Suriye'nin Palmira kentini ele geçiren IŞİD, kentteki hapishanede bulunan çok sayıda mahkumu serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar arasında uzun yıllardır kayıp olan Lübnanlıların da bulunduğu belirtiliyor.

21 Mayıs 2015 Perşembe 17:36A+A-

Dünya Bülteni'ndeki habere göre; IŞİD'in, Humus'un doğusunda yer alan tarihi Tedmur (Palmira) antik kentinin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiği belirtildi. IŞİD, kentte bulunan hapishanedeki birçok mahkumu serbest bıraktı.

Bölgedeki kaynakların bildirdiğine göre, IŞİD'in Suriye'nin doğusundaki Palmira kentini (antik şehir dahil) almasının ardından buradaki hapishaneden 5'i Hristiyan 25 kadar Lübnanlı mahkum serbest bırakıldı. Bu kişilerin arasında Lübnan İç Savaşı sırasında ve sonrasında (1980-90'lı yıllar) Lübnan tarafından çeşitli gerekçelerle tutuklanıp Suriye'ye gönderilen veya kaybolan 17 bin Lübnanlıdan bazılarının da yer aldığı belirtiliyor. Suriye hapishanelerinde çok sayıda Lübnanlı olduğu bilinmesine rağmen Suriye yönetimi bu konuda ailelere ve Beyrut hükümetine bilgi vermiyor.

Bölgede dile getirilen iddialara göre, bugün serbest bırakılan mahkumların, kuzeye götürülerek Türkiye'ye teslim edilme ihtimalleri bulunuyor. Ancak IŞİD'in tam olarak böyle bir karar alıp almadığı bilinmiyor.

ESED YÖNETİMİ PALMİRA'NIN IŞİD'İN ELİNE GEÇTİĞİNİ KABUL ETTİ

Suriye'deki Baas rejimi, IŞİD'in, Humus'un doğusunda yer alan Tedmur (Palmira) antik kentinin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini doğruladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde, IŞİD'in Tedmur'u kontrol altına aldığı, ordu birliklerinin de bölge sakinlerinin büyük kısmının tahliyesini sağladıktan sonra kentten çekildiği ifade edildi.

Öte yandan, Esed güçlerinin Tedmur'dan çekilirken kentteki müze ve tarihi eserleri yağmaladığı iddia edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT