1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İşgalci Rusya’dan nükleer savaş tehdidi
İşgalci Rusya’dan nükleer savaş tehdidi

İşgalci Rusya’dan nükleer savaş tehdidi

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, yabancı silahların Ukrayna'ya sevk edilmesinin nükleer kıyameti her gün yakınlaştırdığını belirterek, "Mahşerin dört atlısı yolda ve hareket etmeye devam ediyor." dedi.

25 Mart 2023 Cumartesi 12:41A+A-

Medvedev, Moskova'da Rus gazetecilerine verdiği röportajda, güncel konulara dair açıklama yaptı.

Nükleer savaşın yaşanması ihtimalini değerlendiren Medvedev, "Yabancı silahların Ukrayna'ya sevk edilmesi, nihayetinde nükleer kıyameti her gün yakınlaştırıyor. Bu, bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez ancak mahşerin dört atlısı yolda ve hareket etmeye devam ediyor. Bundan emin olabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Yasa dışı ilhak edilen Kırım'ın geri alınması ile ilgili açıklamalarına değinen Medvedev, bunun "propaganda" olduğunu söyledi.

Medvedev, "Kırım'ın ele geçirilmesi yönündeki girişimlerle bağlantılı bazı ciddi saldırılar olur ise bu, nükleer caydırıcılık doktrinde öngörülen silahlar dahil tüm koruma amaçlı araçların kullanılması için sebep olur." değerlendirmesinde bulundu.

Yani Medvedev tüm dünyaya açıkça “Ukrayna ve Kırım işgaline rıza gösterin yoksa nükleer savaş çıkarırım” tehdidinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT