1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İşgalci İsrail’den Kahire’nin Onayıyla Mısır’a Hava Saldırıları!
İşgalci İsrail’den Kahire’nin Onayıyla Mısır’a Hava Saldırıları!

İşgalci İsrail’den Kahire’nin Onayıyla Mısır’a Hava Saldırıları!

ABD’de yayın yapan The New York Times gazetesi, işgalci İsrail’in, darbeci Mısır hükümetinin onayını da alarak, Sina Yarımadası’ndaki IŞİD mevzilerine 100’den fazla hava saldırısı düzenlediğini yazdı.

04 Şubat 2018 Pazar 16:33A+A-

Star gazetesinde yer alan habere göre, ABD’de yayımlanan The New York Times gazetesi, “Gizli Ortaklık” başlığıyla verdiği yazıda, işgalci İsrail’in, darbeci Kahire yönetiminin onayıyla Sina Yarımadası’nı defalarca vurduğunu kaleme aldı.

Sina Yarımadası’nın kuzeyinde yüzlerce asker ve polisi öldüren IŞİD, bölgede kontrol noktaları kurarak bu alanda kendi kontrolü olduğunu duyurdu.

Aynı bölgede 2015 yılının sonlarında Rusya’ya ait bir yolcu uçağının düşürülmesinden sonra Mısır’ın IŞİD’e “dur” diyemeyeceğinin anlaşılmasından sonra harekete geçen işgalci İsrail, bölgeyi bombardıman altına aldı.

İki yıldan fazladır işgalci İsrail’e ait insansız hava aracı, helikopter ve savaş uçakları, darbeci Abdulfettah Sisi’nin onayıyla Mısır toprakları içerisinde 100’den fazla saldırı gerçekleştirdi.

Daha önce üç savaşta karşı karşıya gelen Mısır ve işgalci İsrail’in bu yakınlaşması, “ortak düşmana yönelik gizli ortaklık” olarak yorumlandı.

İşgalci İsrail’in duruma müdahale ederek Mısır topraklarını vurmaya başlaması, Kahire için, yaklaşık beş yıldır IŞİD’e yönelik sürdürülen savaşta tekrar ayakları üzerine kalkabilmesi anlamına gelirken, işgalci İsrail için ise “güvenli bölge” oluşturulması adına önem arz ediyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT