1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Jetleri Gazze'ye Bomba Yağdırıyor
İşgalci İsrail Jetleri Gazze'ye Bomba Yağdırıyor

İşgalci İsrail Jetleri Gazze'ye Bomba Yağdırıyor

El-Halil'de 3 Yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasını bahane eden İsrail, Gazze'ye saldırı başlattı. Han Yunus ve Rafah'ın yoğun olarak bombalanmaya başladığı bildiriliyor.

01 Temmuz 2014 Salı 02:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail, 600'e yakın Filistinlinin tutuklanmasına sebep kıldığı 3 Yahudi yerleşimci gencin ölü bulunması sonrasında Gazze'ye hava operasyonu kararı aldı. 

Siyonist Dışişleri Bakanı Yardımcısının "Sabaha kadar kaç tane Hamas lideri sağ kalacak, göreceğiz!" şeklinde açıkça tehditler savurmasının ardından İsrail jetleri Gazze'ye hava saldırısı başlattı. Birçok bölgenin vurulduğu haberleri geliyor.

Hamas mensupları 3 Yahudi gencin kaçırılması ve ölü bulunmasıyla ilgili olmadıklarını açıklamışlardı. Olay Batı Şeria'daki el-Halil'de gerçekleşmesine rağmen İsrail'in Gazze'ye saldırması, Yahudi gençleri bahane ederek Hamas'ı bitirme planı olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Hamas ve silahlı kanadı İzzeddin Kassam birlikleri İsrail'in saldırması durumunda ağır bedel ödetecekleri ve sonuna kadar direneceklerini açıkladılar. Hamas liderlerinden İsmail Heniye'de saldırıdan korkmadıklarını belirtti.

Siyonist İsrail ordusu hava saldırılarının yanısıra, ölü bulunan üç İsrailli yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan Kavasımi'nin evlerini de patlayıcı yerleştirerek havaya uçurdu.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haretz, Kavasıme ve Ebu Iyşe'nin ailelerinin El Halil'deki evlerini sararak, içeride bulunanları dışarı çıkardıktan sonra her iki eve de patlayıcı döşeyerek havaya uçurduğunu bildirdi. 

 

HABERE YORUM KAT