1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Güçleri 31 Filistinliyi Gözaltına Aldı!
İşgalci İsrail Güçleri 31 Filistinliyi Gözaltına Aldı!

İşgalci İsrail Güçleri 31 Filistinliyi Gözaltına Aldı!

Batı Şeria’da çeşitli adreslere baskın yapan işgalci İsrail güçleri, aralarında çocukların da olduğu 31 Filistinliyi gözaltına aldı.

03 Kasım 2016 Perşembe 13:25A+A-

AA muhabirine konuşan Ramallah’taki el-Emari Mülteci Kampı Hizmet Komitesi Başkanı Taha el-Bis, “İsrail güçleri, sabah erken saatlerde kampı bastı ve Zühdi Zeyb, eşi ve çocuklarının yaşadığı evi kuşattı.” dedi.

el-Bis, 8 kişilik ailenin tüm fertlerinin gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere nakledildiğini, gözaltı sebeplerine ilişkin de bilgi verilmediğini ifade etti.

Baskın sırasında kamptaki gençlerin, işgalci İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak tepki gösterdiğini aktaran el-Bis, askerlerin ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullanarak karşılık verdiğini, atılan gaz sebebiyle bazı Filistinli gençlerin boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

23 Filistinli Daha Gözaltında!

Öte yandan işgalci İsrail güçlerinin sabah erken saatlerde Batı Şeria’da başka adreslere de operasyon düzenlediği bildirildi.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Nablus, el-Halil, Beytüllahim ve Kalkiliye kentlerinde yapılan baskınlarda şiddet olaylarına karıştıkları gerekçesiyle aranan 23 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT