1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Askerleri 15 Yaşındaki Çocuğu “Yanlışlıkla” Katletmiş!
İşgalci İsrail Askerleri 15 Yaşındaki Çocuğu “Yanlışlıkla” Katletmiş!

İşgalci İsrail Askerleri 15 Yaşındaki Çocuğu “Yanlışlıkla” Katletmiş!

Batı Şeria'da işgalci askerlerin katlettiği 15 yaşındaki Filistinli çocuğun “yanlışlıkla” vurulduğu ileri sürüldü. İşgalci İsrail ordusu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti, ancak henüz hiçbir asker hakkında işlem yapılmadı.

22 Haziran 2016 Çarşamba 09:15A+A-

Filistin'in birçok yerinde işgal politikasını sürdüren İsrail, işgal altında tuttuğu yerlerde sivilleri katletmeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde 15 yaşındaki bir çocuğu katleden işgalci İsrail askerlerinden arsız bir açıklama geldi. İşgal altındaki Batı Şeria'da askerlerin dün gece açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocuğun “yanlışlıkla” vurulduğu iddia edildi.

Şu Ana Kadar Hiçbir Asker Hakkında İşlem Yapılmadı!

İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında bir grup Filistinlinin İsraillilere ait bir araca taş ve molotof atması sonucu üç İsraillinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Olay yerindeki İsrail askerlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu hayatını kaybeden bir Filistinli ile yaralanan dört kişinin ise saldırı ile bir ilgisinin olmadığı, o esnada araçla olay yerinden geçmeye çalıştıkları ifade edildi. İsrail Ordu Sözcülüğü’nden bir yetkili, konuyla ilgili soruşturma açıldığını ancak şu ana kadar hiçbir asker hakkında işlem yapılmadığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin dün gece açtığı ateş sonucu Mahmud Badran isimli 15 yaşındaki Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini, dört Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı.

“Olay Yerine Ambulansları Almadılar”

İşgalci İsrail askerleri tarafından katledilen Badran'ın babası Rafat Badran, oğlunun son anlarını şöyle anlattı:

“İsrail askerlerinin oğlumu vurduğu yere gittik. Ama İsrail askerlerinin alana ambulansların girmesini engellediğini gördük. Biz yaklaşmak istediğimizde ise ateş açacaklardı, orada 100 kişiye yakın bir kalabalık vardı. İsrail yaralı çocuğumu ambulansın almasına izin vermeyerek ölüme terk etti.”.

Hamas Taziye Mesajı Yayımladı

Mahmud Badran'ın katledilmesinin ardından Filistin İslâmî Direniş Hareketi Hamas, taziye mesajı yayımladı:

hamas_taziye.jpg

Kaynak: AA, Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT