1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Rejiminin Casusluk Sistemi Çökertildi
İşgal Rejiminin Casusluk Sistemi Çökertildi

İşgal Rejiminin Casusluk Sistemi Çökertildi

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Han Yunus'taki çatışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi.

01 Kasım 2013 Cuma 18:48A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları, kendisine bağlı mücahitlerin işgal rejiminin Filistin halkına karşı özellikle Han Yunus'un doğusunda kullandığı dinleme ve gözetleme cihazlarını ele geçirdiğini, direniş güçleriyle işgal askerleri arasında gizli bir savaşın devam ettiğini kaydetti.

Dün gece ve bugün sabah meydana gelen yoğun çatışmanın ardından bugün (01 Kasım Cuma) öğleden sonra Gazze’de basın toplantısı düzenleyen Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde “Allah’ın yardımı ve inayetiyle işgalcinin Filistin halkına ve direnişine karşı kullandığı casusluk sistemini keşfettik. Bu cihazların önemli bir kısmını özellikle Han Yunus şehrinin doğu kesiminde işgal rejimimin Kissufim olarak adlandırdığı noktayı keşfettik” dedi.

Allah’ın izniyle dinleme sistemini keşfetme başarısı göstermeleriyle işgalcinin güçlü bir tokat yediğine dikkat çeken Ebu Ubeyde, ele geçirilen sistemle işgalcinin Filistin telekomünikasyon sistemini dinlediğini söyledi. 

Ebu Ubeyde açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Direniş güçleriyle işgal rejimi arasında gizli süren bir savaş var. Bu savaş çoğu zaman halktan uzak sürüyor ve halkımız bundan fazla haberdar olmuyor. Bu savaş hiç durmadı. Çünkü düşman cinayetlerine ve saldırılarına son vermiyor. Başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş güçleri işgalcinin projelerini sabote etmek, saldırılarını durdurmak ve karşı koymak için çalışmaya devam ediyor.

Direnişin sürdürdüğü bu gizli savaş ve savaşta kazandığı başarılar düşmanı çılgına çevirdi. Onun bütün kirli niyetleri, hesapları ve planları bizce bilindikten sonra Filistin halkına zarar vermek için Gazze topraklarına girdi. Kaybolan imajını düzeltmek, yıpranan heybetini onarmak için dün akşam Han Yunus’a girmeye çalıştı. Sekiz buldozer, üç tank ve hafriyat aletleriyle 250 metre içeri girmeye çalıştı. Fakat burada kendisine karşı koymaya çalışan Kassam mücahitlerini hesaba katmadı. Kassam’ın hazırladığı pusuya düşen işgal askerleri ağır zayiatlar verdi.

Burada Kassam mücahitlerinden bazıları sözleştikleri şehadete ulaştılar. Bunlar sıfır noktada benzeri görülmemiş bir şekilde düşmanla savaştılar. İşgal güçleriyle onlara ait tank ve zırhlı araçlara karşı kahramanca savaştılar. Çatışmaya giren meydan komutanı Halid Ebu Bekre, yine meydan komutanı Muhammed Reşid Davud, Kassam mücahitlerinden Muhammed İsam El-Kassam şehit oldu. Bunlar düşmana unutamayacakları dersler verdikten, ağır bedeller ödettikten ve geri çekilmeye zorladıktan sonra şehit oldular."

Gazze’ye yapılacak bir saldırının karşılıksız kalmayacağına, Gazze topraklarını ve halkını korumaya devam edeceklerine dikkat çeken Ebu Ubeyde, bu şehitler gibi düşmana karşı koymaya çalışan binlerce mücahidin Gazze’de hazır olduğunu ifade etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT