
İşgal rejimi Batı Şeria'da 2 yılda 1063 Filistinliyi katletti
İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da son 2 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdiği saldırılarda en az 1063 Filistinli hayatını kaybetti.
İşgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi işgalciler ve işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırıda iki Filistinli genç katledildi.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın Pazartesi günü bildirdiğine göre, 19 yaşındaki Ahmed Rubhi el Atraş, El Halil'in kuzey girişinde bir Yahudi tarafından yakın mesafeden başından vuruldu. İşgal güçleri sağlık görevlilerinin Atraş'a ulaşmasını engelledi ve 19 yaşındaki genç kan kaybı sebebiyle can verdi.
Bir diğer olayda ise, Nablus'un doğusundaki Beyt Furik kasabasına düzenlenen baskında 17 yaşındaki Cemil Atıf Hannani, işgal güçleri tarafından göğsünden vuruldu. Rafidiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hannai kurtarılamadı.
Filistinli kaynaklar, 7Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da işgal güçleri ve fanatik yahudilerin saldırılarında can kaybının 1063'e yükseldiğini belirtti.
Saldırılarda 10 bin 300'den fazla Filistinli de yaralandı.
Kaynak: Mepa News







HABERE YORUM KAT