1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşçi Kıyımına Başlayan 'Bolu Beyi'nin Foyası Çabuk Ortaya Çıktı!
İşçi Kıyımına Başlayan 'Bolu Beyi'nin Foyası Çabuk Ortaya Çıktı!

İşçi Kıyımına Başlayan 'Bolu Beyi'nin Foyası Çabuk Ortaya Çıktı!

Göreve gelir gelmez Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı-ayrımcı beyanlarıyla tepki toplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şimdi de belediyedeki işten çıkarma ve keyfi yer değiştirme gibi işçileri mağdur eden uygulamalarla gündemde.

24 Nisan 2019 Çarşamba 15:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı-ayrımcı beyanlarla gündeme gelen Bolu’nun yeni CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın takındığı yerli emekçi yanlısı maske çabuk düştü. Göreve gelir gelmez taşeron işçilere yönelik kıyım başlatan Özcan’ın mağdur ettiği emekçiler eyleme başladı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, işten çıkarmalara son verilmesini istedi.

Özdemir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nden sonra CHP'ye geçen Bolu Belediyesi'nde üyelerine yönelik baskıların artarak devam ettiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Baskılar, artarak tahammül boyutunu aşmış durumdadır. 1 Nisan'da dolaylı baskılarla başlayan emek düşmanlığı yıllardır büro personeli ve zabıta olarak çalışan emekçilerin park ve bahçelere gönderilmesiyle devam etmiş. Bu durum, biri engelli 100'e yakın arkadaşımızın iş akitlerinin feshedilmesiyle sürdürülmektedir.

Bir arkadaşımız işini kaybetmenin acısıyla 2 çocuğunu ve eşini geride bırakarak intihar teşebbüsünde bulundu. Daha kaç emekçi işten atılacak, daha kaç kişi canına kıymaya kalkacak bilmiyoruz ama görülen bir gerçek var ki Bolu'da çok ailenin yuvası dağılacak."

Özdemir, Belediye Başkanı Özcan'ın işçileri işten çıkarmayacağını ve keyfi yer değiştirme yapmayacağını noter huzurunda taahhüt ettiğini hatırlatarak, "Daha sonra tarih belirterek 'Bunu bu tarih için söylemiştim, ondan sonrası bunu bağlamıyor.' diye beyanatlar vermiştir. Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin ettiniz, sizden sözünüzü tutmanızı bekliyoruz. Şimdi herkes sizin emriniz altında çalışanlara yaptığınız zulümden bahsediyor. Belediye bütçesini bahane göstererek işçilere zulmetmek, akıl karı değil. İşçilerimizin çoğu farklı sendikalara üye yapılmıştır. Bu arkadaşlarımız tehditle baskıyla diğer sendikaya üye yapılmıştır. Peki şimdi soruyorum; diğer sendika nerede? Sırf işçileri işten attırmak için mi üye yaptınız diye kendilerine sormak istiyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum