1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılık her yerde Türkiye'deki gibi serbest değil! 
Irkçılık her yerde Türkiye'deki gibi serbest değil! 

Irkçılık her yerde Türkiye'deki gibi serbest değil! 

İskoçya’da tribünde ırkçı tezahüratta bulunan Rangers taraftarı, ömür boyu men cezası aldı!

25 Ağustos 2021 Çarşamba 16:25A+A-

HAKSÖZ HABER

İskoçya Ligi'nde Rangers ve Celtic arasında oynanan maçta, Rangers taraftarının Japon futbolcu Kyogo Furuhashi yönelik ırkçı tezahüratları tartışma konusu oldu.

Furuhashi’nin etnik kökeniyle dalga geçen ırkçı taraftarlar hakkında Rangers yönetimi tarafından ivedilikle açıklama yapıldı. Rangers yönetim kurulu ezeli rakipleri Celtic’ten özür dilerken ırkçı taraftarların ömür boyu Rangers tribünlerinden men edildiğini ilan etti!

Celtic ile Rangers arasındaki rekabet yalnızca futbol ile sınırlı değil. Farklı mezheplerin ve kültürel sınıfların temsilcisi olan kulüplerin arasında yıllardır devam eden gerginlik sebebiyle ölüme varan tartışmalar yaşandı. Bu bağlamda Rangers yönetiminin ırkçı taraftarlar hakkında Celtic'e yönelik “özür” metni yayımlaması hafife alınmaması gereken bir mesele.

İskoçya’da ırkçı taraftarlar statlardan men edilirken Türkiye’de ise ırkçılar futbol maçlarını meşum fikirlerini duyurmak için bir araç olarak kullanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş-Rizespor maçında atılan ırkçı tezahüratlar herkesin aklında!

Mülteci istemiyoruz!” diye böğüren rezil ırkçılar hakkında ne Beşiktaş yönetiminden ne de Türkiye Futbol Federasyonu’ndan herhangi bir açıklama yapılmadı! Irkçılığa taviz göstermeye devam edersek Türkiye sadece ırkçıların rahatça yaşayabileceği bir ülke haline gelecek!

HABERE YORUM KAT