1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Her yerden hortlayan ırkçılık şimdi de futbol sahalarında!
Her yerden hortlayan ırkçılık şimdi de futbol sahalarında!

Her yerden hortlayan ırkçılık şimdi de futbol sahalarında!

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı esnasında ırkçı tezahüratlar yapıldı!

14 Ağustos 2021 Cumartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2021-2022 futbol sezonunun açılış maçında Beşiktaş ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Maç esnasında ırkçı tezahüratlar yapıldı. “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganlarıyla ırkçı nefretini kusan Beşiktaş taraftarının bir yaptırım ile karşılaşıp karşılaşmayacağı ise merak konusu.

Futbol sahaları ırkçı tavır alışlara çok uzak değil. Zaman zaman siyahi futbolcuların maruz kaldığı ırkçılık bu sefer Türkiye’deki mültecileri buldu. Altındağ’da yaşanan meşum hadiseyi fırsat bilenler hemen “mülteciler gönderilsin” söylemlerini dillendirmeye başladılar.

İki genç arasındaki adli vakayı toplumsal linçe dönüştürmek ve buradan bir siyasal söylem üretmek önyargıları tarafından zekası köreltilmiş insanların yapacağı bir iştir. Çarşı taraftar grubunun attığı insanlık düşmanı slogan normal şartların hakim olduğu bir ülkede suçtur. Size sığınan mağdur kimseleri hedef haline getirmenin insanlık ve vicdanla uzaktan yakından alakası yoktur!

Anlatmak dilimizde tüy bitse de ırkçı nefret ile mücadele etmekten asla vaz geçmeyeceğiz. Siyasetten medyaya oradan spora kadar uzanan ırkçılık özünde Türkiye’nin inşa edildiği ulus devlet paradigmasından güç almaktadır. Yıllarca milliyetçi ırkçı zırvalarla zihni iğdiş edilmiş insanlar şimdi nefretlerini açık açık kusabilecekleri bir zemin buldular.

Irkçılar için üzülmemek elde değil! Düşmanlıktan anlayışı ve merhameti kaybolmuş kimselere ne anlatabilirsiniz? İşin özünde ırkçıların bu toplumun çok büyük bir kesimini oluşturduğunu söylemek de doğru olmaz. Burada nefsine köle olmuş bir azgınlıkla karşı karşıyayız. Garipler gariplerin halinden anlıyor, bundan hiç şüphemiz yok!

HABERE YORUM KAT

13 Yorum