1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılığın kafa karıştırıcı hikayesi!
Irkçılığın kafa karıştırıcı hikayesi!

Irkçılığın kafa karıştırıcı hikayesi!

Müge Anlı, Suriyelileri hedef göstermenin bir yolunu bulmuş!

31 Mart 2022 Perşembe 10:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Toplumun ahlakını bozan içeriklerin sahibi olan Müge Anlı daha önceki ırkçı-milliyetçi tavırlarını hatırlatan bir tutum içine girdi. Yıllar önce Van depremi mağdurları için "Tüm Türkiye, her ne kadar Van'dan da gelse haber, üzüldü..." sözleriyle ırkçılığını gösteren Anlı şimdi de Suriyelileri hedef aldı.

Evinde silah bulunan bir konuğunun “Suriye kökenli” olduğunu duyunca kolları sıvayan Anlı, Nasreddin Hoca misali hemen yapıştırmış cevabı: “Siz buraya savaşmaya mı geldiniz? Antalya’da pompalı tüfekle sizin ne işiniz var? O kadar çok pompalı tüfeğe meraklıysan gidip ülkeni korusaydın.” 

Bildiğimiz “Suriyeliler ülkesini korumadan kaçtı” iftirasını dillendiren Anlı toplumun önyargılarını kullanarak kendisine meşru bir zemin sağlamaya çalışıyor. Zaten bu saçma sözleri dile getirdikten sonra bir de alkış alıyor! Güler misin ağlar mısın?

“Suriye kökenli” olarak gösterilen konuk ise Türkiye’ye geldiğince yalnızca 1 yaşında olduğunu ifade etmiş. “Ben 1 yaşındayken Hatay’a geldim, Suriye benim vatanım değil. Benim vatanım Türkiye Cumhuriyeti.”

Bu sözler üzerine ise Anlı konuğun nereli olduğuyla ilgilenmediğini dile getiriyor. “Ben nerede doğduğunla ilgili değilim. Ama bu ülkede yaşıyorsan, bu ülkenin kurallarına uyacaksın.” Her şeyi birbirine karıştırarak cehaletini konuşturan Müge Anlı konuklarının nereli olduğuyla ilgilenmiyorsa neden Suriye kökenli olduğu için bir kimseyi itham ediyor? Irkçılığın kafa karıştırıcı hikayesi işte bu!

Suriyeli olan hatta Suriye ile bağını çok erken yaşta koparmış olan bir kimseyi hedef almak çok kolay çünkü. Kimse onun hukukunu savunamıyor… Suriyelileri hedef göstermek üstüne üstlük alkış almanızı bile sağlıyor!  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum