1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçı Rauf Köse’den darbeciye destek, Kürtlere ise katliam çağrısı
Irkçı Rauf Köse’den darbeciye destek, Kürtlere ise katliam çağrısı

Irkçı Rauf Köse’den darbeciye destek, Kürtlere ise katliam çağrısı

Zafer partisi’nin desteği ile palazlanan ama sonrasında sahip çıkılmayarak kapının önüne bırakılan Müdafaa Hareketi Kurucusu Rauf Köse, ırkçı paylaşımları sebebiyle tutuklandıktan sonra sosyal medyadaki eski kayıtları tekrardan gündem olmaya başladı.

24 Eylül 2023 Pazar 14:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Özgür-Der tarafından yapılan “Irkçılığa Karşı Kardeşliği Yükseltelim” eylemine karşı sosyal medya üzerinden tüm Müslümanları ve muhacirleri hedef alan söylemleri sebebiyle tutuklanan ırkçı Rauf Köse’nin daha önce Kürtler hakkında dile getirdiği ahlaksız ve faşist söylemleri ile darbeciye destek sohbeti ortaya çıktı.

Twitter’da devamlı olarak farklı gündem konularında sohbet odaları açan ya da benzer ırkçı sohbet odalarına katılan Rauf Köse, “Kürt tehciri kaç evrede tamamlanacak?” adında açmış olduğu sohbet odasında Kürtler’in katledilmesi için çağrıda bulunarak İran’ın meydanlarda Kürtleri asmasını överek bahsetmektedir.

Kürtler için; “Kürdün en okumuşu canlı bomba oluyor. Ondan az okumuşu terörist oluyor. Ondan daha az okuyanı itirafçı oluyor. ABD bölgeden çekilip şartlar elverince bunlar Ermenilerden daha rezil duruma düşecekler. Dünyanın haberi bile olmayacak bunlara ne olduğundan.O kutlu karara imza atıldığında bunlar rezil bir şekilde defolup gidecekler.” şeklinde faşist, Hitler vari söylemleri dillendiren Köse, aşı yapıp çoğalmalarını engellemekten, taciz, tecavüze varan aşağılık ırkçı pisliklerini açıkça ortaya saçmaktan ar etmemiş. 

Bununla beraber konuşmacı olduğu başka bir sohbet odasında, Ergenekon terör örgütüne mensup Veysel Şahin adlı bir şahsın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı darbe yaptığı için 5 yıl yattığını ve elinden gelirse yine darbe yapacağını söylemesi üzerine, kendinin fetöcü olduğu yönünde tepkilerin gelmesi üzerine araya giren ırkçı Rauf Köse “Ergenekon balyoz mağduru bir kişidir Veysel bey” şeklinde açıklama yaparak tepkileri durdurmak istese de başarılı olamamış. Ergenekon ve balyoz darbecilerini FETÖ’den ayırarak, şahsı temize çıkarmaya çalışan Köse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a darbe isteğini bu şekilde kurnazca desteklemiştir.

Bu noktada, bugün itibariyle Araplar üzerinde yoğunlaşan ırkçı dalgadan yıllarca yedikleri darbeleri unutan Kürtlerin, CHP ile İyi Partinin lokomotif olduğu kadroların peşine düşmelerinin anlaşılır bir durum olmadığının bir kez daha altını çizmek gerekir.

Kürtler ile ilgili ses kaydı:

Darbeciyi savunma ses kaydı:

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum