1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Irkçı Kafa Her Yerde Arıza! 
Irkçı Kafa Her Yerde Arıza! 

Irkçı Kafa Her Yerde Arıza! 

ABD’nin pek çok eyaletinde sabahları okutulan “andımız” krize yol açtı. Florida’da 11 yaşındaki bir öğrenci, yeminde ırkçı ifadeler olduğu gerekçesiyle andı okumayı reddedip öğretmenle tartışınca gözaltına alındı.

21 Şubat 2019 Perşembe 11:25A+A-

ABD’nin Florida eyaletinin Lakeland şehrinde siyahi bir öğrenci okullarda mecbur tutulan andı okumayı reddettiği için gözaltına alındı. Bay News 9’un haberine göre Lakeland’s Lawton Chiles Middle Academy’de 6’ncı sınıfta okuyan 11 yaşındaki öğrenci, iddiaya göre öğretmenine andı okumak istemediğini ve bunun için ayağa da kalkmayacağını söyledi. Neden olarak ise yeminde ırkçı ifadeleri gerekçe gösterdi. Amerikan bayrağına bağlılık yemini ve selamı olan ve pek çok eyalette sabahları okulda okutulan ‘Pledge of Allegiance’ “Herkes için özgürlük, adalet ve tek bir millet olmayı sağlayan cumhuriyeti temsil eden ABD bayrağına, sadakat ile bağlı kalacağıma tanrının huzurunda yemin ederim” sözlerinden oluşuyor.

Öğrencinin andı okumayı reddetme gerekçesi üzerine öğretmen Ana Alvarez, çocuğa ırkçı bir yerse neden ABD’de kalmayı seçtiğini sordu. Çocuğun annesi Dhakira Talbot’un ifadesine göre öğretmen ona ayrıca anavatanına dönmesi gerektiğini söyledi. Öğrenci ise bunun üzerine “Afrika’ya mı gitmemi istiyorsun? Beni buraya getirdiler Afrika’ya geri dönemem” yanıtını verdi. Öğretmen ise “Her zaman dönebilirsin” diyerek okul yönetimine haber verdi. Bu konuşmanın üzerine okuldan bir kaynağın söylediğine göre müdür sınıfa geldi, çocuk müdürün odasına gitmeyi reddetti. Öğrencinin ayrıca okul yönetimini ırkçılıkla suçladığı belirtildi. Bunun üzerine 11 yaşındaki öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Lakeland Polis Departmanı sözcüsü ise öğrencinin andı okumayı reddettiği için gözaltına alınmadığını belirterek “Bu sonuç, öğrencinin ders düzenini bozma, tehdit oluşturma ve öğretmenin dersten ayrılma çabalarına direnmesi sonucu oldu” dedi. Anne Dhakira Talbot ise bu gerekçeye inanmadığını belirterek oğlunun mağdur olduğunu söyledi. Annesi şimdi oğlunu yeni bir okula transfer etti ve gözaltı durumunun sicilinden çıkarılması için çalışıyor. (Karar)

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT