1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı satranç oyuncusu yine mat oldu!
İranlı satranç oyuncusu yine mat oldu!

İranlı satranç oyuncusu yine mat oldu!

İranlı satranç oyuncusu İran hükümetinin 2019 yılında İsrailli bir satranç oyuncusu ile müsabakada karşılaşmasına izin vermemişti. İranlı satranç oyuncusu da Fransız ulusal takımına transfer olarak özgürlüğe yelken açtığını sandı!

09 Mart 2022 Çarşamba 10:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya-Ukrayna savaşı, batının gerçek yüzünü yeniden hortlattı. Rus işgalciler haricinde kendi halinde yaşayan Ruslara karşı da totaliterlik taslayan hükümet ve halklar Ruslara karşı kendilerince ambargo uygulamaya koyuldu.

2019 yılında Alireza Firouzja adlı İranlı satranç oyuncusu İsrailli bir rakibiyle satranç turnuvasında karşılaşacaktı. Ancak İran hükümeti Filistinlileri zorla yerlerinden eden, çocukları sokak ortasında öldüren işgalci İsrail ile olan ilişkilerini belirtip İsrailli oyuncu ile satranç oynanmasına izin vermedi.

Alireza Firouzja da bu duruma tepki gösterip Fransa’ya taşınarak Fransız ulusal takımında yer aldı. Dünyanın en iyi birkaç satranç oyuncusundan biri olan Ferouzja bu defa da Fransa'nın talebi üzerine Rus rakibiyle oynayamayacağını öğrendi. 

Fransa'nın, Rusya’ya Ukrayna işgali nedeniyle tepki gösterdiği ifade edildi. Rus bir oyuncu ile oynayacağı müsabakaya katılmaması gerektiği yönünde uyarılan Ferouzja'nın Rus rakibiyle olan müsabakası iptal edildi.

Fransa'ya sığınma talebinde bulunan ardından Fransız vatandaşlığını alan Ferouzja, ‘siyasetin spora karışmaması gerektiğini’ söylemişti. Özgürlük arayışında olduğu iddia edilen Ferouzja’dan Rus rakibiyle oynayacağı müsabakanın engellenmiş olmasına dönük herhangi bir yorum gelmedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum