1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'ın saldırıya cevap hakkı saklıymış!
İran'ın saldırıya cevap hakkı saklıymış!

İran'ın saldırıya cevap hakkı saklıymış!

İran, İsfahan'daki askeri tesise saldırıdan Siyonistleri sorumlu tuttu. Şimdi herkes merakla İran’ın atacağı hamleleri bekliyor.

03 Şubat 2023 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Euronews’in haberine göre İran, İsfahan kentinde bir askeri tesise insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıdan Siyonist rejimin sorumlu olduğunu, saldırıya yanıt verme hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Said İrevani, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben mektup yazdı. İrevani, mektubunda, 28 Ocak'ta İsfahan kentinde bir askeri tesise düzenlenen saldırıya ilişkin ön incelemelerin, saldırının arkasında Siyonistlerin olduğunu gösterdiğini belirtti.

Mektupta, saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğunu aktaran ve bunun ilk olmadığını belirten İrevani, "İran, ulusal güvenliğini savunma ve Siyonist rejimin herhangi bir tehdidine veya hatalı girişimine gerekli gördüğü yerde ve zamanda kararlı bir şekilde yanıt verme konusundaki meşru ve doğal hakkını saklı tutmaktadır." ifadelerini kullandı.

İranlı yetkililer Siyonistlerin saldırısının ilk olmadığını ifade etmişler. Son saldırı zaten Siyonistlerle ilişkilendirilmiş… Cümlemizin devamını herkes biliyor. Ne duruyorsun İran yollasana füzelerini?

Füzen tankın mı yok? Olduğunu da herkes biliyor... Suriye’de kadınları ve çocukları katletmek için tüm imkanlarını seferber ettin. Gücün mazlumlara yetiyor demek ki diyeceğiz ama Rusya yardımına koşmasa Suriye halkı sana gününü göstermişti!  “Saklı tuttuğun” cevap hakkını da mı Rusya'yı arkana alıp Suriyeliler üzerinde kullanacaksın!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum