1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran’ın komik algı operasyonları devam ediyor!
İran’ın komik algı operasyonları devam ediyor!

İran’ın komik algı operasyonları devam ediyor!

İran makamları Türkiye’nin Suriyeli muhaliflere “Türkiye’den ayrılın” baskısı yaptığını iddia etti!

31 Ağustos 2022 Çarşamba 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz hafta katil Esed ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme gerçekleştirecekleri yalanını ortaya atan İranlı yayın organları şimdi ise Türkiye’nin Suriyeli muhaliflere “Türkiye’den ayrılın” şeklinde baskı yaptığını öne sürdü.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Türkiyeli bir yetkilinin SMDK Başkanı Salim el-Muslat ile görüştüğünü ve Türkiye'den ayrılma çağrısı yaptığını belirtti. Tasnim üstüne üstlük müjdeyi de veriyor! Türkiye’nin bu “çağrısı” SMDK tarafından kabul edilmiş ve Suudi Arabistan ile görüşmelere başlanmış bile!

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat ise muhaliflere ait olan Syria TV'ye yaptığı açıklama ile habere konu olan iddiaları yalanladı. Muslat, konuya ilişkin demecinde, "Sivilleri ve çocukları öldürmeyi kolay bulan kimseler için yalan söylemek ve yanıltmak da kolaydır" ifadelerini kullandı. Muslat iddiaları, "Mesnetsiz yalanlar" olarak nitelendirdi.

Muslat, sözlerine şöyle devam etti: "Son zamanlarda Türk Dışişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler sayesinde Suriye halkına her türlü desteği vermelerini ve haklı davalarının arkasında durmalarını sağladık..."

İran’ın komik algı operasyonları çaresizliğinin de kanıtı olarak görülebilir. Suriye’de işlemediği cürüm kalmayan İran tarih boyunca olduğu gibi yine yalan ve iftiralarla haklı çıkmaya çalışıyor!

HABERE YORUM KAT