1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’da elektrik ve internet kesintileri ile gıda fiyatları protestolara yol açıyor!
İran’da elektrik ve internet kesintileri ile gıda fiyatları protestolara yol açıyor!

İran’da elektrik ve internet kesintileri ile gıda fiyatları protestolara yol açıyor!

Gıda fiyatlarının %300 artış yaşadığı İran’da halk, durumu protesto ediyor. Öfkeli İranlılar, sübvansiyon kesintileriyle beraber artan fiyatları ve kesintilere çözüm bulunmasını talep ediyor.

22 Mayıs 2022 Pazar 14:17A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’da temel gıda fiyatlarının yükselmesine neden olan sübvansiyon kesintileriyle şiddetlenen ekonomik krize karşı halk gergin.

Resmi olmayan kaynaklara ve sosyal ağlarda yayımlanan bilgilere göre, isyanı bastırmak için ülke genelinde çevik kuvvet polisi görevlendirilirken, ülke çapındaki protestolarda şu ana kadar en az beş kişi öldü.

Bu arada İran hükümeti, Huzistan eyaleti de dahil olmak üzere protestoların gerçekleştiği birçok bölge ve şehirde interneti kesti.

Geçtiğimiz ay, yeni seçilen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi liderliğindeki hükümet, buğday ve un için sübvansiyonları azaltarak sona erdirmeye karar verildiğini ve bunun gerekli "ekonomik cerrahi" bir müdahale olduğunu ilan etti.

Bu durum nedeniyle 85 milyonluk nüfusun neredeyse yarısının yoksulluk sınırının altında olduğu bir ülkede, çeşitli un bazlı temel gıda maddelerine erişimde sıkıntı yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum