1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran medyasının Erdoğan karşıtlığı devam ediyor!
İran medyasının Erdoğan karşıtlığı devam ediyor!

İran medyasının Erdoğan karşıtlığı devam ediyor!

İran medyası Avrupa’dan öğrendikleri Neo-Osmanlı kavramsallaştırmasını uzun yıllardır Türkiye'yi emperyalist bir güç gibi lanse etmek için kullanıyor.

24 Ekim 2020 Cumartesi 10:40A+A-

HAKSÖZ HABER

En son Türkiye’nin Suriye politikasını yaftalamak için Neo-Osmanlı nitelemesini olumsuz anlamda kullanan İran medyası bu sefer de Azerbaycan’a verilen desteğin aslında Türkiye’nin emperyalist saiklerle hareket ettiğinin bir göstergesi olduğu yönünde yazılar yazıyorlar.

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırısının ardından başlayan çatışmalarda Türkiye’nin tarafını açıkça belli etmesi birçok ülkeyi olduğu gibi İran’ı da rahatsız etmiş durumda. Türkiye kardeş ülke olarak gördüğü ve toprakları yıllardır Ermenistan tarafından işgal altında olan Azerbaycan’ın yanında olduğunu her daim söylüyor. İran rejiminin ise ülkesindeki Türklerin olası bir ayaklanmasına karşı her ne kadar ortada duruyormuş gibi görünse de Ermenistan’a verdiği destek bilinen bir gerçek. Bu ortamda İran medyası muhafazakârıyla reformistiyle Türkiye karşıtı yayınlarına hız kesmeden devam ediyorlar.

Orta Doğu'dan, Kafkasya'ya Afganistan'da Afrika ülkelerine kadar etki alanını genişletmek için varını yoğunu ortaya koyan ve gittiği her yere kan ve göz yaşından başka bir şey götürmeyen İran medyası, Türkiye'yi hedef alarak gözündeki merteğin saklanabileceğini düşünüyor olsa gerek. Ancak ne hikmetse elin gözünde çöp varmış gibi göstermeye çalışıyor.

İran’ın Afganistan, Irak, Suriye’den Afrika’ya kadar uzanan cürümleri İran medyasında söz konusu bile edilmezken Türkiye’nin dış politikadaki aktif tavrı “terörize” edilmeye veya “diktatörlük” yaftasıyla karalanmaya çalışıyor.

İran’ın resmi haber ajansı Press Tv’nin Fransızca yayın yapan kanalı Erdoğan için “Sultan” ifadesini kullanırken politikalarının fiyaskoya uğradığını iddia ediyor. Ermenistan Başbakanı’yla röportaj yapan İran Diplomacy isimli site Paşinyan’ın ağzından benzeri sözleri okuyucularına aktarıyor. Sanki bir yerden emir almışçasına bu konuya odaklanan İran medyasının bu düşmanca tavrı İran’ın Türkiye’deki muhipleri tarafından görmezden geliniyor.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün doğruları ifade etse bile doğru bir şekilde ifade etmeyen paylaşımları ise İran medyasının ekmeğine yağ sürüyor. İran’ın Türkiye’nin Orta Asya’ya ulaşma yolunu kesmemesi gerektiğini ifade eden Karagül, bunu milliyetçi ve komplocu bir üslupla dile getirince İran kaynaklı yayın organları “Erdoğan’ın yarı resmi sözcüsünün Ruhani görüşmesi esnasında dile getirdikleri” şeklinde okuyucuya yansıtılıyor.

Her türlü argümanı kullanmaktan çekinmeyen İran rejimi ve sözcüleri Türkiye karşıtlığını politik bir duruş olarak sergiliyorlar. Bunun için algı üretmek adına manipülasyon ve dezenformasyondan çekinmeyerek “dostluklarını” göstermiş oluyorlar. Sünni dünyanın ise bu düşmanca tavra karşı ortak bir ahlaki, siyasi tutum geliştirebildiğini söylemek zor!

(Görsel 'Mashregh News' isimli İran kaynaklı siteden alınmıştır.)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum