1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran malumu ilan etti: Hiçbir halk için başka bir ülkeye savaş açmayız
İran malumu ilan etti: Hiçbir halk için başka bir ülkeye savaş açmayız

İran malumu ilan etti: Hiçbir halk için başka bir ülkeye savaş açmayız

İran'ın Filistin meselesine yaklaşımındaki abartılı yorumlar bizzat resmi ağızlar tarafından reddediliyor...

31 Ekim 2023 Salı 16:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de işgalci İsrail askeri üstlerine başlattığı şafak operasyonları sonrası İsrail’in havadan sivillere yönelik katliamları devam ediyor. Bu süreçte İran’ın Filistinli mücahidlere verdiği sözlü desteğin fiiliyata geçip geçmeyeceği tartışılıyordu. Fakat bugün Hamaney’in imtiyaz sahipliğini yaptığı Keyhan Gazetesi malumu ilam ederek, “İran hiçbir halk için başkalarıyla savaşa girmez”. ifadelerine yer verdi. 

İran’ın Filistin mücadelesine verdiği desteğin kuru hamasetten öteye gitmediğini biliyorduk fakat Türkiye’de bazı çevreler hala tüm umudunu İran’a bağlayarak Filistin’in kurtarıcısı gözüyle bakıyorlardı

Bugün (31 Ekim) GYY’liğini Hamaney’in temsilcisi Hüseyin Şeriatmedari’nin yaptığı Keyhan Gazetesi, okurlardan gelen “İran, Gazze savaşına müdahil olacak mı?” yönündeki sorulara, "İran hiçbir halk için başka ülkelerle savaşa girmez." cevabını vererek, en üst mertebeden Filistin davasını ve Filistin halkını kendileri için “yabancı” bir mesele olduğunu ifade ettiler.

whatsapp-image-2023-10-31-at-16-51-34.jpeg

whatsapp-image-2023-11-02-at-11-56-31.jpeg

Suriye’de muhaliflerin Esed rejimine karşı başlattığı direnişi daha ilk günlerden baltalamak için topyekun askerlerini gönderen İran’ın asıl derdinin İslam ümmeti olmadığı, ülkesinin ulusal-mezhepsel çıkarları için mücadele ettiği bir kere daha ortaya çıkmıştır! Biz İran’ın ümmet gibi bir derdinin olmadığını Irak’ta, Suriye’de işbirliği yaptığı müstekbirler ve mazlumlara yönelik katliamlarından çok iyi biliyorduk. Keyhan'daki açıklamalar da İran'daki müesses nizamın politik yaklaşımını gözler önüne sererek Filistin meselesindeki konumlanışı açıkça beyan etmiştir.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

17 Yorum