1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran kara propagandası beyin yakıyor: Tebriz'den Erbil'e atılan füzeler Erdoğan'ı sallıyor(muş!)
İran kara propagandası beyin yakıyor:  Tebriz'den Erbil'e atılan füzeler Erdoğan'ı sallıyor(muş!)

İran kara propagandası beyin yakıyor: Tebriz'den Erbil'e atılan füzeler Erdoğan'ı sallıyor(muş!)

İran’ın Tebriz kentinden IKBY’e bağlı Erbil'e yapılan füze saldırısı Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından kınanmıştı. İran'ın Veten-e Emrûz gazetesi de bugün attığı manşette, “Tebriz’den Yapılan Ateş Erdoğan’ı Salladı” diye yazdı.

14 Mart 2022 Pazartesi 16:14A+A-

HAKSÖZ HABER

İran'daki birçok gazete, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Erbil kentine İran Devrim Muhafızları Ordusunun füze saldırısında bulunduğunu ve Mossad’a ait olduğu iddia edilen bir yapının tahrip edildiğini yazdı.

Füze saldırıları sonucu zarar gören Kar Grubu CEO'su Şeyh Baz'a ait bina Mossad'ın gizli merkezi olarak tanıtarak servis edildi. İran basını, İran’ın, Siyonizm'e yönelik gücünü gösterdiği ifade edilen haberleriyle algı oluşturmaya çalıştı. Gerçeklerle alakası olmayan başlıklar atan İran medyası, İran’ın gücü ve askeri yeteneği hakkında PR çalışmasında bulundu.  

İran hükümeti ve basını propagandaya başvurmaktan çekinmezken, gerçeklere karşı da sağır kalmayı tercih ediyor. İran hükümetine yakın gazetelerden "Veten-e Emrûz" manşetine Türkiye’nin saldırıyı kınaması sonrası, “Tebriz’den Yapılan Ateş Erdoğan’ı Salladı” sözlerini taşıdı.  

12 balistik füzeyle yapılan saldırıda ABD konsolosluğu ile IKBY hükümetine bağlı televizyon ile özel işletmelere ait binalar zarar görmüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın Erbil şehrine bu sabah balistik füzelerle yapılan saldırıları kınıyoruz" denilmişti.

İran’ın bölgedeki güç dengelerinde yaşanan her kırılma sonrası Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı görülüyor.

 

Veten- Emruz gazetesinin alt manşetinde tahrip olan Mossad binasına atılan füzelere atıfla Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı işleniyor. 

veten-e-emruz-iran-propagandasi-erdogan.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum