1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran ile Ortak Operasyon Bilmecesi
İran ile Ortak Operasyon Bilmecesi

İran ile Ortak Operasyon Bilmecesi

Türkiye İran silahlı kuvvetleri ile birlikte sınırda PKK’ya karşı ortak operasyon yapıldığını tekrarlarken, İran tarafı bu iddiayı yalanladı.

21 Mart 2019 Perşembe 15:19A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman soylu önceki hafta ‘müjde’ verir gibi İran ile birlikte sınırda operasyon yapılacağını duyurmuştu. Bu iddia bu hafta bakanlık tarafından ‘bilgi’ sadedinde ifade edilmiş ve Türkiye medyasında da çokça tekrarlanmıştı. Oysa İran adına yapılan açıklamalarda bu iddia doğrulanmadı. Hatta İran ordusu adına yapılan açıklamada Türkiye ile hiçbir ortak operasyon içinde olunmadığı bildirildi.

Aynı konu bir kez daha gündem gelince dün İran ordusu adına medyaya bilgi veren sözcü Ebulfazl Şekerci ortak operasyon iddiasını bir kez daha yalanladı.

Bu durumda bazı sorular ortaya çıktı.

Ortak operasyon konusu neden gündeme geldi? Türkiye neden böyle bir şeye ihtiyaç duydu? Bu olan bitene bakınca  İran bir kez daha Türkiye’yi aldatmış mı oldu yoksa ortak operasyon iddiası zaten fiilen gerçekleşecek bir şey olmayıp başından itibaren Süleyman Soylu’nun şahsi özlemi olmaya mahkum bir konu muydu?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum