1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran Han Tuman Yenilgisini Türkiye'ye Bağladı
İran Han Tuman Yenilgisini Türkiye'ye Bağladı

İran Han Tuman Yenilgisini Türkiye'ye Bağladı

Her fırsatta Suriye politikası nedeniyle Türkiye’ye saldıran İran devlet medyası bu defa da Türkiye’yi "kayıplarının sorumlusu olarak" gösterdi.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 17:26A+A-

Suriye’yi işgal eden ve Esed’i savunmak için Suriyeli muhaliflerle savaşan İran Halep’in Han Tuman Kasabasında büyük yenilgiye uğradı. En az 13 askerini kaybeden, 21 askeri yaralanan, paralı onlarca Şii Afgan ve Pakistanlı milisinin ölüsünü gören İran Türkiye’ye karşı kan kusmaya devam ediyor.

Her zamanki takiyyesiyle Suriye’de Esed’e sadece danışmanlık hizmetini verdiğini öne süren fakat milyarlarca dolar harcayıp, Vahdetten söz ederken Şii milisleri toplayarak Suriye’ye gönderen İran bu defa da rezaletinin sorumlusunun Türkiye olduğunu söylüyor!

Kendisi yabancı bir ülkeyi işgal edip asker barındırırken, suçluyken kendini güçlü göstermeye çalışan İran, karşısında Suriye’de “hiçbir askeri varlığı bulunmayan Türkiye’yi” yenilgisinin sorumlusu gösteriyor.

İran Devrim Muhafızlar Ordusunun resmi haber ajansı Tesnim News Han Tuman’daki muhaliflerin, İranlı askerlere saldırı emrini direkt Türkiye’den aldıklarını öne sürdü!

Hiçbir kanıt göstermeden geniş propaganda ile kamuoyunu yöneten İran bu defa da Türkiye’nin Bab-üs Selame kapısının “Teröristlere açık olduğunu” ve Türkiye’nin Suriye’ye Tanklar (!!), ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdiğini öne sürdü.

Tesnim News ayrıca “İranlı askerler Suriye’de ne yapıyorlar” sorusuna yanıt vermeden “Türkiye doğrudan Suriye’ye müdahale ediyor” diye yazdı!

İran Devrim Muhafızlar Ordusu “Türkiye’nin Tekfircilere yeni hizmeti” diye servis ettiği haber İran’ın diğer devlet sitelerinde de geniş bir şekilde verilmeye başladı ve İran halkının Türkiye karşıtı söylemlerine neden oldu. Oysaki İran resmen başka bir ülkeyi işgal ederek yönetimi korumak için o ülkenin halkıyla (ister DAEŞ bahanesiyle, ister “türbe koruyuculuğu” bahanesiyle) savaş halindedir.

Diğer yandan Rusya’nın hava saldırılarına güvenip Ortodoks kardeşlerinin gücüyle gövde gösterisi yapmaya çalışan İran, Rus uçaklarının hava saldırısı durduğu için Rusya’dan yakınmaya başladı ve Rusya’nın Suriye’deki Sünni bölgeleri bombalamaya devam etmesini istedi!

Kaynak: Medyatimes

HABERE YORUM KAT

1 Yorum