1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran Destekli Esed Güçleri Halep’te 5 Semti İşgal Etti!
İran Destekli Esed Güçleri Halep’te 5 Semti İşgal Etti!

İran Destekli Esed Güçleri Halep’te 5 Semti İşgal Etti!

Esed güçleri ve İran destekli milisler, Halep’te direnişçilerin kontrolündeki 5 semti işgal etti.

28 Kasım 2016 Pazartesi 00:35A+A-

Suriye’de Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milisler, Halep’in doğusunda, direnişçilerin hâkimiyetindeki 5 semti işgal ederken Suriye’deki uzantısı PYD de Esed güçleriyle eş zamanlı saldırıyor.

AA’da yer alan habere göre, direnişçiler, Esed güçleri ve İran destekli Liva Kudüs isimli örgütün milisleriyle üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Halep’in doğusundaki Hanano, Cebel Bedro, Badiin, Ayn et-Tel ve Ard el-Hamra semtlerinden tümüyle geri çekildi.

Esed güçleri ayrıca, Bustan Başa semtinin bir bölümünü, İnzarat mahallesini ve Haydariye’de gençlik merkezini işgal etti.

Direnişçilerin çekilmeleri sırasında binlerce aile Esed güçlerinden kaçarak kent merkezinin doğusunda daha iç kesimlere akın etti.

“Sahur Direnişçilerin Elinde”

Çatışmalar, Sahur semtinin doğu kesiminde devam ediyor. Esed güçlerinin Sahur’u ele geçirdiğine dâir iddiaları, AA muhabirine konuşan Ahraru’ş-Şam sözcülerinden Ahmet Karaaali yalanladı.

Esed güçlerinin Sahur’u alması durumunda, kuşatma altındaki direnişçilerin bölgesi kuzey ve güney olarak ikiye bölünebilir.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum