1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran cezaevi yönetiminde Esed'den bir şeyler kapmış!
İran cezaevi yönetiminde Esed'den bir şeyler kapmış!

İran cezaevi yönetiminde Esed'den bir şeyler kapmış!

İran’da cezaevlerinin sosyal medyaya düşen görüntüleri rejimin caniliğini gözler önüne seriyor!

24 Ağustos 2021 Salı 11:25A+A-

HAKSÖZ HABER

İran'da cezaevlerinin hacklenen kameraları müesses nizamın Suriye ve Irak’ta işlediği cürümleri kendi halkına da layık(!) gördüğünü kanıtlıyor.  İranlılar yıllardır yolsuzluk iddialarının altında ciddi ekonomik darboğazdan geçiyorlar. Geçtiğimiz sene hayat pahalılığı ve gittikçe artan yozlaşma toplu gösterilerle protesto edilmişti.

Dünyanın en büyük ikinci doğalgaz rezervlerine sahip olan İran’da aylar önce ise elektrik kesintileri yaşanmış başkent Tahran karanlığa boğulmuştu. Bir yönetim krizi ile karşı karşıya olunduğu aşikar!

Son olarak ise İran’da cezaevi kameralarının hacklenmesiyle sosyal medyaya düşen görüntüler tartışılıyor. Siyasi mahkumların tutulduğu Evin Cezaevi’ne ait kamera görüntüleri kendisini “Ali’nin Adaleti” olarak tanıtan bir grup tarafından ele geçirildi.

9ae55e2f4fe96673f823b8f9c402c8280225edbf.jpg

Televizyon kanallarıyla paylaşılan ve sosyal medyaya düşen görüntülerde mahkumlara insanlık dışı muamelelerde bulunulduğu görülüyor. Birçoğu siyasi tutuklu olan mahkumlar şiddete ve baskıya maruz kalıyorlar. Cezaevi yönetiminin sağlıklı bir şekilde süreci yönetememesi sonucu gardiyanların sadece mahkumlara değil birbirlerine de şiddet uyguladığı görülüyor!

Gördüğü muamele sonucu bir deri bir kemik kalan bir mahkum “çöp torbası” misali yerlerde sürüklenerek taşınıyor. İran hapishanelerinde kalanlar tarafından teyit edilen görüntülerin buz dağının görünen kısmı olduğu da söyleniyor.

Baas rejiminin hapishaneleri yeryüzünde şuan faal olan en kötü cezaevi olarak nitelenebilir. Suriye’de Esed ile birlikte hareket eden İran öyle görünüyor ki rejimden bu konuda epey bir şeyler kapmış!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum