1. HABERLER

  2. HABER

  3. İran Başkonsolosluğuna Molotoflu Saldırı
İran Başkonsolosluğuna Molotoflu Saldırı

İran Başkonsolosluğuna Molotoflu Saldırı

İstanbul'daki İran Başkonsolosluğu'na molotoflu saldırı düzenlendi.

05 Ekim 2012 Cuma 10:40A+A-

Olayın faili olduğu iddia edilen İran uyruklu bir kişi yakalandı. Saldırganın, ailesi ve kendisinin İran'da zulüm gördüğü için saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Cağaloğlu'nda bulunan İran Başkonsolosluğu'na saat 07.30 sıralarında molotof atıldı. Başkonsolosluğun ahşap olan kapısına isabet eden molotof yüzünden yangın çıktı. İki kişi olduğu iddia edilen saldırganlar olay yerinden kaçtı. Konsolosluk görevlileri yangına müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve itfaiye sevk edildi.

Yangın kısa sürede söndürülürken polis eşkalini belirlediği saldırganları yakalamak için çevrede çalışma başlattı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen İran uyruklu Javad Bizhetap'ı yakalandı. Gözaltına alınan İranlı, polis merkezine götürüldü.

Yazar olduğunu belirten Javad Bizhetap'ın, ailesi ve kendisine İran'da zulüm yapıldığı için saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekipleri, İran Başkonsolosluk binası önünde geniş çaplı delil araştırması yaptı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT