1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'taki Çatışmalarda 25 Kişi Hayatını Kaybetti
Irak'taki Çatışmalarda 25 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak'taki Çatışmalarda 25 Kişi Hayatını Kaybetti

Musul'da Irak ordusu ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 25 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Sünni Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin yakın koruması da ölenler arasında.

11 Mayıs 2014 Pazar 14:35A+A-

Irak polisi sözcüsü Galib et-Tayi, yaptığı açıklamada, değişik yerlerde sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıların olduğunu belirtti. Tayi, kuzeydeki Ninova eyaletinin merkezi Musul kentinde askeri konvoya düzenlenen saldırıda 18 askerin öldüğünü, 9 askerin yaralandığını kaydetti.

Irak Meclis Başkanı Usame El-Nuceyfi’nin yakın korumalarından bir subayın Ninova kent merkezinde öldürüldüğünü ifade eden Tayi, yine Musul’un kuzeyinde bir subaya yönelik yapılan suikastte, subayla birlikte yanında bulunan kızının da olay yerinde öldüğünü bildirdi.

Musul’un kuzeybatısında askeri konvoyun geçişi esnasında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucunda ise 4 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

Musul'da sivillere ve askerlere yönelik son dönemlerde saldırılar arttı. Saldırılardan Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) sorumlu tutan Irak hükümeti, bölgeye geniş çağlı operasyonlar düzenliyor. Bölgede Sünni aşiretler ve Iraklı Sünni siyasetçiler ise Şii Maliki yönetiminin mezhepçi politkalarının çatışmanın temel nedeni olduığunu söylüyor.

Felluce’de varil bombası iddiası

Irak ordusu tarafından kuşatmaya alınan Sünni Felluce kentinde de çatışmalar devam ediyor. Bazı yerel kaynaklar, Irak ordusunun kente varil bombası attığını iddia ediyor. Felluce, Irak’ta Sünnilerin kalesi olarak kabul ediliyor. ABD’nin 9 yıllık Irak işgalinde en çok askeri de Felluce de öldürülmüştü. 

Kaynak: AA

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum