1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta Parti Merkezine Saldırı: 17 Ölü
Irak'ta Parti Merkezine Saldırı: 17 Ölü

Irak'ta Parti Merkezine Saldırı: 17 Ölü

Irak'ta KYB Celevla kasabası merkezine düzenlenen saldırıda 17 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. Irak ordusu ise Musul'da 7 sivilin ölümüne yol açtı.

08 Haziran 2014 Pazar 15:53A+A-

Irak’ın Celevla kasabasında yer alan Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) bürosu ile emniyet merkezine yapılan çifte saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala iline bağlı Hanekin ilçesindeki Celevla kasabasında bulunan ve genel başkanlığını Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin yaptığı KYB bürosu ile bitişiğindeki emniyet merkezine, patlayıcı dolu bir araç ve ardından gelen intihar eylemcisiyle yapılan çifte saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı. 

Şiddetli patlama sonucunda olay yerinin yakınındaki birkaç evde maddi hasar meydana gelirken, birkaç aracın da yandığı kaydedildi.

Saldırının ardından yaralıların Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) çeşitli hastanelere nakledildiği belirtilirken, patlamaların şiddetli olmasından dolayı ölü sayısının artabileceği ifade edildi. Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmadı.

Ordunun Attığı Havan Topları 7 Sivili Öldürdü

Öte yandan, Musul kentinin çeşitli semtlerine düşen ve ordu birliklerinin attığı belirtilen havan toplarının 7 sivilin ölmesine neden olduğu öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT