1. HABERLER

  2. HABER

  3. Irak'ta Kaçırılan Türkiyeli İşçilerden İkisi Serbest
Irak'ta Kaçırılan Türkiyeli İşçilerden İkisi Serbest

Irak'ta Kaçırılan Türkiyeli İşçilerden İkisi Serbest

Irak'ta iki hafta önce 18 Türkiyeli işçiyi kaçıran Şii grup, işçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı'yı Basra kenti yakınlarında serbest bıraktı. İşçilerin sağlık durumları iyi.

16 Eylül 2015 Çarşamba 12:48A+A-

2 Eylül Çarşamba sabaha karşı kaçırılan Nurol İnşaat firması çalışanı 18 Türkiyeli, Sadr bölgesindeki Habibiye'de stadyum inşaatında görevliydi. Üçü mühendis, on dördü işçi ve biri de muhasebeci olan Türkiyelilerin yanında bulunan Iraklı “güvenlik görevlileri”, olayın ertesi günü elleri ve ayakları bağlı hâlde bulunmuştu.

ercan_ozpilavci_irakta_kacirilan_turkiyeli_isci.jpg

Ercan Özpilavcı

necdet_yilmaz_irakta_kacirilan_turkiyeli_isci.jpg

Necdet Yılmaz

Şii Grubun Videosu

Kendilerine Ölüm Mangası adını veren Şii bir grup, işçileri kaçırdıktan 9 gün sonra bir video yayınlayarak taleplerini iletmişti. Grubun talepleri arasında, Kürt petrolünün Türkiye’den ihracatını durdurmak, Suriye'de Ceyş’ul-Feth'in (Fetih Ordusu) Fua ve Kefreyya'daki kuşatmalarını kaldırmasını sağlamak ve silahlı kişilerin Türkiye’den Irak’a geçmesini engellemek vardı.

Şii Liderlerden Çağrı

Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani, Bağdat’ta kaçırılan 18 Türkiyeli işçinin serbest bırakılması çağrısını yaptı. Sistani’nin yazılı açıklamasında: “Kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasını ve bu tür eylemlerin sonlandırılmasını talep ediyoruz. Böyle eylemler Şiileri ve İslâm’ı kötü gösteriyor.” ifadeleri kullanılmıştı.

Iraklı Şii din adamı Mukteda Sadr da 18 Türkiyeli işçinin kaçırılmasını IŞİD'in yaptığı eylemlere benzeterek, işçilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Al Jazeera, Reuters

HABERE YORUM KAT