1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak’ta IŞİD ile ilişkili olduğu öne sürülen 21 kişi idam edildi
Irak’ta IŞİD ile ilişkili olduğu öne sürülen 21 kişi idam edildi

Irak’ta IŞİD ile ilişkili olduğu öne sürülen 21 kişi idam edildi

Irak'ta IŞİD ile ilişkili olduğu iddia edilen 21 kişi hakkında daha önce verilen idam kararının infaz edildiği bildirildi.

16 Kasım 2020 Pazartesi 20:49A+A-

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Nasiriye kentinde bulunan hapishanede idam edilenler arasında Tel Afer'de meydana gelen ve onlarca insanın yaşamını yitirdiği iki intihar saldırısında rolü olanların bulunduğu bildirildi. Deutsche Welle’ın aktardığına göre, açıklamada, idam edilen kişilerin kimlikleri ile ilgili bilgi verilmedi.

IŞİD'e karşı 2017 yılında askeri zaferini ilan eden Irak‘ta o zamandan bu yana IŞİD'e üye olmakla suçlananlara yönelik yargılamalar sonucu birçok kişi idam edildi. İnsan hakları savunucuları Irak'ı yargılama sürecindeki tutarsızlıklar ve hatalı yargılamalar sonucu adil olmayan cezalar vermekle suçluyor. Irak hükümeti ise yargılamaların adil olduğunu savunuyor.

Irak'taki terör yasaları, herhangi bir terör eylemine karışmamış olsalar bile IŞİD'e yardım eden sanıklara ceza verilmesine olanak veriyor. Ayrıca yasalar, IŞİD üyesi olmaktan suçlu bulunan kişilerin savaşçı olmasalar dâhi idam cezasına çarptırılabilmelerini sağlıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT