1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Iraklı Âlimler İdlib’de Zulümlerini Sürdüren Rusya ve İran’ı Protesto Etti
Iraklı Âlimler İdlib’de Zulümlerini Sürdüren Rusya ve İran’ı Protesto Etti

Iraklı Âlimler İdlib’de Zulümlerini Sürdüren Rusya ve İran’ı Protesto Etti

Irak Müslüman Alimler Heyeti Genel Sekreterliği, İdlib’de Esed rejiminin İran ve Rusya’nın desteğiyle sürdürdüğü katliamlara ilişkin bir açıklama yayınladı.

31 Aralık 2019 Salı 15:57A+A-

Irak Müslüman Alimler Heyeti (HEYET) tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

(1411 Sayılı Açıklama) Suriye Halkına Yönelik Rejim ve Rusya’nın Vahşi Soykırım Kampanyası Hakkında Açıklama

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam Rasulullah’a, aline ve ashabına olsun.

Suriye rejimi ve müttefikleri Rusya ve İran, daha önce varılmış birçok anlaşmaya rağmen İdlip kırsalında çatışmasızlık bölgelerinde askeri saldırılar düzenleyerek her gün Suriyeli sivilleri öldürmeye devam etmektedir.

Şöyle ki Suriye ve Rusya’nın ortak askeri saldırıları birkaç gündür devam etmektedir. Sivilleri hedef alan yoğun ve gelişigüzel bombardıman nedeniyle bu durum büyük bir insani felaketin vuku bulmasını beraberinde getirecektir. Suriye rejimi ve Rusya’nın İdlip kırsalında hakimiyeti sağlamak için çılgınca giriştiği söz konusu saldırılar hayatını kaybedenlerin sayısını arttırmış ve birkaç gün içerisinde 300 bin sivilin göç etmesine neden olmuştur.

Bu saldırılar, Arap ve İslam devletlerinin, Arap Birliğinin, İslam İşbirliği Örgütünün, resmi-yarı resmi, eski-yeni Arap bölgesel cemiyetlerin tavırsızlığı karşısında, Suriye halkının en kötü şekilde katledilmesinin önünde sessizliğe bürünmeleri karşısında devam etmektedir.

Tüm dünyanın yanında Rusya, İran Devrim Muhafızları, Hizbullah ve çeşitli ülkelerden toplanmış diğer milisler tarafından desteklenen Suriye rejiminin Suriye halkından yüz binlercesini katlettiği, milyonlarcasını tehcir ettiği açık bir konudur. Suriye rejimi, Suriye halkına yönelik korkunç katliamlar işleyerek korku ve endişe yaymayı hedefleyen kanlı ve sistematik bir soykırım savaşına devam etmektedir. Amaç Suriye halkının Rusya, İran ve diğerlerinin projelerine boyun eğmesi ve topraklarını, yurtlarını savunmak gibi meşru haklarından geri adım atması.

Irak Müslüman Alimler Heyeti olarak bizler Suriye halkının yanında durduğumuzu ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Suriyeliler hakkında işlenene bu korkunç suçları şiddetle kınıyoruz. Suriye rejimi ve destekçileri bu bölgeye saldırıya devam ettiği takdirde büyük bir göç dalgasının başlayacağı uyarısında bulunuyoruz. Bu vahşi katliamlar ve soykırım karşısında uluslararası toplumun utanç verici sessizliğini hatırlatıyoruz. Gücü olan herkesi Suriyelilere yardım eli olmaya davet ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum