1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Kürdistanı'ndaki TSK Üssüne Saldırı
Irak Kürdistanı'ndaki TSK Üssüne Saldırı

Irak Kürdistanı'ndaki TSK Üssüne Saldırı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin denetimindeki Şiladze'de bir grup TSK’ya ait askeri bir üsse saldırarak araçları ateşe verdi.

26 Ocak 2019 Cumartesi 23:14A+A-

Irak'ın kuzeyindeki Duhok iline bağlı Şiladze kasabasında yer alan askeri üs, bugün bir grubun saldırısına uğradı.

Bölgeden aktarılan görüntülerde, üssün içerisine giren grup bazı askeri araçları ateşe verdiği, tankların üzerlerine çıktığı ve askeri noktalara saldırdığı görülüyor.

MSB: Saldırı PKK’nın Provokasyonu Neticesinde Gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, "Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provakasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir." denildi.

Milli Savunma Bakanlığınca, Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait üst bölgesine PKK örgütü provokasyonu sonucu saldırı gerçekleştirildiği, kısmi araç ve malzeme hasarı meydana geldiği bildirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provokasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır." ifadelerine yer verildi.

IKYB: "Türk üssüne saldıranlar cezalandırılacak" 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Duhok'un Şeladize ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait üs bölgesine yapılan saldırının arkasında provokatörlerin olduğunu ve bunu yapanların cezalandırılacağını bildirdi.

IKBY Hükümeti, Irak'ın kuzeyinde Türk askerlerinin konuşlandığı üs bölgesine bugün gerçekleştiren saldırıya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, "Saldırının arkasında provokatörler var ve cezalandırılacaklar." ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, olay hakkında ilgili kurumlarla detaylı soruşturma yürütüleceği vurgulandı. 

IKBY Hükümeti'nin provokatif olayda ölü ve yaralıların olmasından üzüntü duyduğu aktarılan açıklamada, ailelere başsağlığında bulunuldu.

dx1xitgu0aabvtz.jpg

dx10kaewoaiy2lm.jpg

dx1zmfix0aawr3v.jpg

 

HABERE YORUM KAT