1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İntifada İsrail Ekonomisini %70 Oranında Etkiledi
İntifada İsrail Ekonomisini %70 Oranında Etkiledi

İntifada İsrail Ekonomisini %70 Oranında Etkiledi

Kudüs İntifadasının Siyonist İsrail ekonomisine olumsuz etkisinin %70'e ulaştığı belirtildi.

24 Ocak 2016 Pazar 16:22A+A-

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik kirli planlarını önlemek için Filistin halkının başlattığı intifadanın işgal rejimindeki turizm, gıda, borsa, yatırım, ticaret, lokanta, kahve ve büyük alışveriş merkezlerini önemli oranda vurduğunu belirten kaynaklar, Kudüs'ün batısı gibi bazı bölgelerde intifadanın ekonomiye olumsuz etkisinin %70'e ulaştığını belirtti.

Zeytune Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, intifadanın başladığı Ekim ayında işgal rejimi milli gelirde 1.3 milyar dolar zarar etti. Özellikle turizm sektörünü vuran intifada nedeniyle Kudüs’teki gelirler %50 oranında düştü.

Rapora göre işgal rejiminin Ekim, Kasım ve Aralık ayındaki zararı 2.6 milyar dolar. Bu zarar nedeniyle işgal hükümeti orduya ek 4 milyar dolar yardım etme ihtiyacı hissetti.

Yine bu süre içinde işgal rejimi vergilerde 0.4 milyar dolar zarar ederken, bu süre içinde Filistinlilerin Yahudi ürünlerine rağbeti de %17 oranında azaldı.

Siyonist gözlemciler, bıçaklı ve araçlı eylemlerin Siyonist toplumda yarattığı korku nedeniyle halkın dışarı çıkmaktan vazgeçtiğini, bunun da alışverişi önemli ölçüde etkilediğini söylüyor.

FEM

HABERE YORUM KAT