1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İnsanlık bunun neresinde?
İnsanlık bunun neresinde?

İnsanlık bunun neresinde?

İngiltere’nin göçmenler için kullanacağı gemi tartışmalara yol açtı!

25 Temmuz 2023 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiltere'de en az 18 ay boyunca 500 erkek sığınmacının barındırılacağı açıklanan "Bibby Stockholm" adlı dev geminin Dorset sahilindeki Portland Limanı'na yanaşmasının ardından, İngiliz hükümetinin tartışmalı göçmen politikası yeniden gündeme geldi.

Mültecilerin hayvanat bahçesindeki hayvanlar misali kapalı tutulacakları gemiye insan hakları savunucuları “yüzer hapishane” adını verdi. Dünyanın dört bir tarafını sömüren İngiltere işlediği suçların sonuçları kapısına dayanınca ise sorumluluk almaktan kaçınıyor.

Mültecileri anakarada görmek istemeyen İngiliz politikacılar son çare olarak "Bibby Stockholm" isimli gemiyi kullanmayı seçtiler. Ancak bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi. İngiliz Kraliyet ailesinin sömürgesi konumunda olan ülkelerde aile mensupları hala omuzlar üzerinde tahta çıkıyor.

770x406-iste-kendilerini-bas-ustunde-tasitanlarin-masumlara-layik-gordugu-yer-yuzen-hapishaneden-goruntuler-1690187815105.jpg

Buna benzer görsellerin paylaşıma sokulduğu bir vasatta savaş ve açlıktan kaçarak bir başka ülkeye sığınmaya çalışan insanlara gösterilen muamele insani ve vicdani hasletlerini koruyanları rahatsız ediyor.

0x0-iste-kendilerini-bas-ustunde-tasitanlarin-masumlara-layik-gordugu-yer-yuzen-hapishaneden-goruntuler-1690182509775.jpg

Batılı ülkelerin en temelde göçün sorumlusu olarak artık kendilerini görmeleri gerekiyor. Yıllarca sömürdükleri ülkelerde inşa ettikleri işbirlikçi rejimler yozlaşmış bir sistem inşa ettiler. İnsanlara ise en sonunda kaçmaktan başka şans bırakmadılar!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum